Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Egy hónapja került ki egy levél a java7u-dev listára, amely szerint változni fog a hash képzés algoritmusa a Java7u6 kiadással. Az új módszer a hash alapú tárolókat érinti, azokat is String típusú kulcsok esetén, mint például a HashMap, a Hashtable, a WeakHashMap, a LinkedHashMap, a ConcurrentHashMap, továbbá a Set implementációkat, mint a HashSet vagy a LinkedHashSet, illetve a járulékos osztályokat, mint a Properties.

Fontos tudni, hogy az alternatív hash algoritmus 512 elemszám felett lép működésbe (kivéve a ConcurrentHashMap, ahol csak ez az új algoritmus lesz), mivel a hash ütközések minimalizálása a cél és 512 elemszám alatt nem jellemző a hash ütközés. Alapvetően a hash algoritmus változása nem kellene befolyásolja egy szoftver működését, mivel ismert módon se a Map, se a Set, se a Properties nem garantálja sorrendet az iterációknál, ám a belső működés szerint a kulcsok alapján létrehozott hash értéke alapján került bejárásra a Map, így a sorrend valamilyen szinten garantált volt: és mivel garantált, így több helyen ki is használták ezt a programfejlesztők (nézzük át a saját fejlesztéseinket, hogy alapozunk-e sorrendiségre).

A lényeg: a Java7u6 kiadás megjelenésével figyeljük a potenciális hibákat, amelyek a fenti okokból következhetnek, ha megjelenik valami furcsaság, akkor a jdk.map.althashing.threshold átállításával még paraméterezni tudjuk az alternatív hash algoritmus küszöbét, ám Java8 esetén előfordulhat, hogy nem lesz kikapcsolható, mivel küszöbérték függetlenül az új algoritmust fogja használni.

      
      
Page viewed times
#trackbackRdf ($trackbackUtils.getContentIdentifier($page) $page.title $trackbackUtils.getPingUrl($page))