Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Felhasználók

A felhasználói adatbázist az Atlassian világban a Crowd kezeli; ez a modul az Identity Manager, amely elvégzi az authentikációt és az authorizációt. A Crowd képes CSV fájlból felhasználókat importálni, de a felhasználók jelszavait csak akkor képes titkosított (hash-elt) formában importálni, ha a hash Atlassian-Sha1. A JavaForum2.0 portál felhasználói adatbázisában két nagyobb csoport van:

  • clear text jelszavakkal rendelkező régebbi felhasználók (kb. 900 account) – a migráció zökkenőmentesen megoldható
  • SHA1 hash jelszavakkal rendelkező újabb felhasználók (kb. 800 account) – a migráció során elvesznek a jelszavak, azt az elfelejtett jelszó szekcióban pótolni kell

Az SHA1 hash az OpenLDAP SHA1 formátuma, ezt nem képes kezelni a Internal Directory formában a Crowd, egyelőre azt keresem, hogy hogyan lehetne az LDAP SHA1 formátumot ATLASSIAN-SECURITY formátumra konvertálni, de egyelőre nem látok erre lehetőséget. Akinek van ötlete, ne tartsa magában. (smile)

Mivelhogy nem találtam megoldást a SHA-1 jelszavak ATLASSIAN-SECURITY formára való átfordításra, ezért:

Users imported: 1737
Groups imported: 0
Group Memberships imported: 0

Tartalom

A Confluence minden tartalma visszavezethető az oldal típushoz, így a JavaForum2.0 alaptípusait át kell koverntálni Confluence oldallá. Három nagy probléma van a migrálással:

  1. A HTML tartalmat át kell konvertálnom Confluence Wiki markup stílusra, amelyet az oldal létrehozásakor a Confluence belső formátumra konvertál
  2. A tartalom betöltésénél a metaadatokat módosítani kell az eredeti felhasználóra és az eredeti létrehozási időre, ebből a Remote API csak a felhasználót támogatja
  3. A fórum esetén az első hozzászólás lesz az oldal tartalma, a többi hozzászólás pedig megjegyzés

Konvertálás

A HTML-Wikimarkup konvertálás automatikusan nem történik meg, vannak egyszerű scriptek, amelyek a migrálás nagy részét elvégzik, de mindenképpen kézzel kell elvégezni a maradék munkát, ha szép eredményt szeretnénk. Ha kihagyom az automatikus konvertálást, akkor a meglévő tartalom beilleszthető a RichText szerkesztőbe, ezzel a konvertálás nagy része megtörténik, a tartalom apró formázása után menthető az oldal. Mindenképpen lassú munka lesz... (smile)

Metaadatok

A Remote API használatával egy egyszerű WebService klienssel létre lehet hozni oldalakat, de csak a létrehozó felhasználónevét lehet megadni, a létrehozás idejét figyelmen kívül hagyja a hívás. Alternatív megoldás a direkt adatmódosítás a Confluence adatbázisában, nem nagy varázslat, a pageId alapján módosítani kell a megfelelő mezőket. Egy kis script megoldja ezt a problémát.

Fórum

A fórum érdekes lesz, egyelőre nem tudom, hogy a végére hagyjam-e vagy ezzel kezdjem... ezen még gondolkodni kell, hogy milyen módszerrel hozzak át témákat és megjegyzéseket.

      
      
Page viewed times
#trackbackRdf ($trackbackUtils.getContentIdentifier($page) $page.title $trackbackUtils.getPingUrl($page))