Blog
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Nagyjából egy hete regisztráltam a Facebook oldalán, próbáltam távol tartani magam ettől az oldaltól, de végül utolért a végzetem. A regisztráció után persze rögtön kaptam az alábbi aggódó üzeneteket:

– Minden rendben Gábor? Mit keresel te itt? (smile)

– FB???? csak nem?

– Gábor, mi történt? (smile)

– Gábor, Te vagy az?!

Nagy csoda nem történt, egyszerűen csak a hazai iwiw.hu kapcsolati hálóját használtam, ha olyan ismerőseimmel szerettem volna kapcsolatba lépni, akikkel nem voltam napi kapcsolatban, illetve az (aktuális) email címüket sem ismertem... és persze csak esetlegesen, időlegesen léptem be, ahogy mások is. Összedobtam egy kis parancssori programocskát, amely végigszáguldott az ismerőseim listáján és lekérdezte az utolsó belépés idejét, az eredmény:


 1 hete2 hete3 hete4 hete5 hete6 hete7 hetekét hónapnál régebben
 40251616810579

Az egyik probléma, ahogy a grafikonon is látszik, csak a (publikus adatlappal is rendelkező) ismerőseim negyede nevezhető aktív iwiw.hu felhasználónak, ők két héten belül legalább egyszer megnézték a portált. További negyede legalább kéthavonta egyszer megnézni a változásokat (ezek közé tartoztam én is), a fele viszont két hónapnál régebben járt az iwiw.hu oldalain. A másik probléma az elvándorlás, amely egyszerűen azt jelenti, hogy új ismerősöket már rég nem találni a portálon, a régi ismerősök pedig szó nélkül törlik a profiljukat, így a régi üzeneteimet megtekintve már azt látom, hogy a feladó már egy törölt felhasználó...

Sajnálom ezt a portált, mivel a 2002-es (akkor még csak wiw.hu) indulásakor az "elsők" között sikerült regisztrálnom július 12-én, így a 4654-es userID büszke tulajdonosaként két ismerősnyi távolságra voltam a portált alapítóktól, majd emlékeim szerint 1-2 évnyi lassú növekedés következett, mivel a megnövekedett érdeklődést nem bírta el a szolgáltatás mögötti gyenge infrastruktúra, így igen sokáig csak a szűkösen mért meghívókkal lehetett további ismerősöket toborozni... s hol volt még ekkor a Facebook vagy a Myspace?! (smile)

A tavalyi Google+ indulás után – Android telefon birtokában – adta magát a lehetőség, hogy ezen az új platformon tartsam számon a közelebbi és távolabb ismerőseimet, de azt kell mondjam, hogy a többsége nem Google+ felhasználó, bár folyamatosan bukkannak fel ismerős arcok és nevek, így ez a felület inkább a szakmai oldalról kapott nagyobb szerepet, az IT területről származó ismerősök vannak elsöprő többségben.

A fentieken túl volt még néhány kevésbé nyomós érv a Facebook mellett, mint például

  • az Android játékomban Facebook SDK integrálása kvázi lehetetlen Facebook regisztráció nélkül
  • néhány weboldal már csak és kizárólag Facebook azonosítással engedi be az érdeklődőt
  • egyre több ismerősöm küld Facebook linkeket, amelyek nem nézhetőek meg belépés nélkül
  • az iwiw.hu szinte nem létező Androidos támogatottsága
  • azonnali üzenetküldés, ami nem zabálja két pofára mobilon az akkut
  • és ami nem jutott az eszembe... (smile)

Szóval minden rendben, jól vagyok, én vagyok, és éppen az iwiw.hu portálról válogatom az ismerőseimet és keresem meg őket Facebook-on... (smile)

      
      
Page viewed times
  • No labels
#trackbackRdf ($trackbackUtils.getContentIdentifier($page) $page.title $trackbackUtils.getPingUrl($page))