Child pages
  • +++ HTML forráskód szerkesztése Java scripttel +++ ;)
Skip to end of metadata
Go to start of metadata
Sziasztok!

A következő a kérdésem - érdeklődnék, hogy lehetséges e az alábbit megvalósítani java scripttel, vagy ne is keresgéljek tovább a neten... :)

- adott egy statikus html weboldal, amelynek tartalmát (egy szöveges és képes lista) egy 'admin' oldalról szeretném szerkeszteni.
- A listaelemek kódjainak felépítése természetesen ugyanaz - a változókat leszámítva (elem címe, kép helye stb.).
- Adott egy html kódrészlet (ez a listaelem), amelynek változóit be kellene vinni az admin oldalon, majd ezen változókat a html kódrészlet megfelelő részébe beillesztve az eredeti html oldal fórráskódja felülírásra kerülne.
- az új listaelemek mindig a lista első helyére kerülnének, így mindig a legújabb lenne legfelül.

Úgy gondoltam, hogy az admin oldalon létrehozok egy űrlapot, amelyen a megfelelő beviteli mezőkbe beírt változók bekerülnek a html forráskód-részletbe, majd ez beillesztésre kerül a szerkesztendő oldal megfelelő pontjára - a java script által - a mentés gombra kattintással.

Tudom, hogy egy xml-lel és php-val egyszerűbben kivitelezhető, de én a meglévő html-t akarom java scripttel szerkeszteni. Kizárt, hogy ne lehessen megvalósítani... :-)))))
Remélem érthetően és egyértelműen fogalmaztam. :)

Tud valaki segíteni? Előre is köszönöm a válaszokat! :)


Üdv! :)
      
      
Page viewed times
#trackbackRdf ($trackbackUtils.getContentIdentifier($page) $page.title $trackbackUtils.getPingUrl($page))
  • No labels

1 Comment

  1. nem teljesen értettem, hogy mire készülsz, de html manipulálására javascriptől jó választás lehet a jquery ( http://jquery.com/ )