Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Hát emberek, nagy szégyen ért a hétvégén... (sad)

Pénteken este Bp-ről indulva szinte azonnal kiégett a bal oldali tompított izzó, sunnyogtam sötétben félvakon, erre aznap hat rendőrrel is találkoztam a hatos úton Pécs felé, ebből négy baleset volt és terelték a forgalmat, kettő pedig csak úgy figyelt az út szélén, de nem szólt egyik sem... (smile)

Nah, szombaton vettem két darabos Osram kitet, hogy majd kicserélem. Kinyitottam a motorháztetőt és visszacsuktam, hogy átgondoljam a helyzetet, mivel a kezem nem fért oda, ahol elvileg az izzóhoz lehetne férni. Második nekifutásra kicsavaroztam az akkumulátort a helyéről, arrébb taszajtottam, az izzót védő műanyag fedelet még úgy-ahogy le tudtam varázsolni, a kábelsarut le tudtam húzni, de nem jutottam tovább, az izzót tartó fém fület nem tudtam kioldani: se a kezem nem fért oda, se nem láttam, hogy mit kellene hova pöccinteni... a használati kézikönyv nem segített túl sokat... (smile)

Hazafelé gondoltam, ha megszólít a rend zord őre, hogy miért nem világítok rendesen, akkor felnyitom a motorházat, kezébe nyomom a csereizzót meg a kézikönyvet, hogy sötétben szerelje ahogy tudja... (smile)

Az is eszembe jutott, hogy mit csinálok, ha kiég a jobb oldali is? Ahhoz még ennyire se tudok hozzáférni az ablakmosó utántöltőtől és a fékcsövektől, pláne ha kiég a reflektor izzó, ahhoz majdnem a hűtőt kell levenni, ahogy nézem, mert a hűtő feletti műanyag lemezt le kell műteni, az index cseréhez pedig a kerék irányából kellene benyúlni a kézikönyv szerint... (smile)

Miért nem hegesztik le a motorháztetőt, ha ennyire szerelhetetlen a kocsi? Az ablakmosót után lehetne tölteni a kesztyűtartóból és nem égnék a család előtt, hogy már egy izzót se tudok cserélni... (big grin)

Jah, vasárnap jártam szüleimnél vendégségben, apám - annó autószerelő szakmában dolgozott - rögtön ráugrott a témára, hogy majd ő megmutatja hogy kell, na az ő keze se fért oda, aztán felhívta valami autóbontós haverját, aki azt mondta, hogy sokkal egyszerűbb, ha levesszük a hűtő feletti műanyag lemezt, kicsavarjuk a lámpatest két csavarját, kitekerjük balra ütközésig a kormányt, majd a bal első kerékjáratban kipattintunk egy patentot, és akkor a lámpatestet kis gyakorlással lehet játszani a helyéről, kinn meg már kényelmesen cserélhető... mondtam, hogy beviszem szervizbe, ha hozott anyagból ezerötszáz cserélik, akkor kicseréltetem, ha nem, akkor a parkolóban felgyújtom... (tongue)

A fő kérdés: én vagyok ennyire béna, vagy ez tényleg ilyen mutatvány?

      
      
Page viewed times

2 Comments

  1. Anonymous

    Autót kell venni, nem szart. Autó arról ismerszik meg, hogy Stuttgartban gyártják.

  2. Anonymous

    Szar japán. Autót a PSA gyárt. :))

#trackbackRdf ($trackbackUtils.getContentIdentifier($page) $page.title $trackbackUtils.getPingUrl($page))