Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Úgy tűnik, hogy a Red Hat elérkezettnek látja az időt, hogy pénzt kérjen az eddig ingyenes OpenShift szolgáltatásáért (egy gyors bemutató), mivel a jelenlegi szolgáltatás mellé behozott két új nevet:

 • FreeShift
 • MegaShift

Ahogy a másfél hete megírt blogbejegyzés táblázatában is olvashatjuk, a két szolgáltatási csomag közül az első ingyenes lesz, a második viszont fizetős (bár a havonta elkért 42 dollár nem mondhatni olyan sok költségnek):

A fórumok tanúsága szerint a felhasználókat kicsit összezavarta az, hogy az OpenShift a brand neve lesz, és az eddigi szolgáltatás korlátot kap és FreeShift néven fut tovább, amelyről tovább lehet lépni a MegaShift felé, amellyel a Red Hat célja egyértelműen az Amazon AWS piacára való betörés:

Now let's configure a hypothetical IaaS: We'll use Amazon Web Services EC2 since it's a popular IaaS. We can use small EC2 instances for the databases and web frameworks, Elastic Load Balancer (ELB) for load balancing, and Relational Database Service (RDS) small instance for MySQL. In that configuration, we need 3 small instances, one RDS small instance, and ELB. At $.08/hour for small EC2 instances ($57/mo), $.10/hour for small RDS running MySQL ($72/mo), and $.025 for the load balancer ($18/mo), that comes out to $261/mo. (Pricing from here, here and here - For this example I used On-Demand instances from the US East Virginia region which was the least expensive region at the time of writing.)

Nos, az egészséges verseny mindig jól jön, talán egymás árait is sikerül letörni. (smile)

      
      
Page viewed times

1 Comment

 1. Nemrég voltam egy konferencián San Jose-ban, ahol az OpenShift-et is bemutatták. Egyenlőre úgy tűnik, hogy nem igazán lesz az Amazon EC2 ellenfele.

  Persze ez megint olyan összehasonlítás, mint az alma-körte esete.

  Az EC2 virtuális gép, az OpenShift az PaaS. MIndenki eldöntheti, hogy melyiket akarja.

  Azoknak mindenképpem javaslom a tesztelést a free stackben, akik saját webalkalmazásait szeretnék közzétenni és nem akarnak az első perctől fizetni.

  Úgy gondolom, hogy egy kiscégnek a free elég és mégis megfelő platformot az induláshoz. Ráadásul több alkalmazást is lehet konfigurálni. Pl. a JEE mellé "befér" egy Drupal is, amin pl. a cég weblapja lehet.

  A skálázás is könnyebb, mint az EC esetén, amit be is mutattak a helyszínen.

  Nagyon kedvesek és segítőkészek voltak, minden kérdésünkre azonnal válaszoltak. 

  És kaptunk egy sörnyitó-pendrive kombót ajándékba..... (big grin)

#trackbackRdf ($trackbackUtils.getContentIdentifier($page) $page.title $trackbackUtils.getPingUrl($page))