Blog
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Mark Dexter az Eclipse égisze alatt - az Eclipse Europe örömére - elkezdett publikálni egy 16 részes Eclipse oktatási anyagot, amely videón mutatja be az Eclipse (és a Java) használatát kezdőknek. Az első rész során elindítjuk a fejlesztőkörnyezetet, majd a kezdeti beállítások után létrehozzuk a projektet, a projekt beállítása után pedig az első Java osztályunkat: a Person osztályt (és már elértük az első videó felét). A videó hátralévő része a mezők és az Eclipse kódkezelőjének bemutatásával telik el. Az első rész mintapéldája okán egy könyvkölcsönző programra tippelek, amely közepesen jó példa az objektum orientált szemlélet bemutatására. A sorozat többi része folyamatosan készül, szerintem most mindegyikünk idegesen topog, mert szeretné folytatni a Java tanulmányait... :)

Természetesen a videó közben sok-sok öntömjénező üzenetet is láthatunk, amely az Eclipse új termékének újdonságait illetve a már meglévő tulajdonságait (dupla kattintás a fülön maximalizálja az ablakot, stb.) mutatja be... de mivel a videó mögött az Eclipse áll, ez elnézhető... :)

      
      
Page viewed times

1 Comment

  1. Szerintem nem kell idegesen topogva várni...A sourceforge-on fenn van az egész anyag, sőt, még egy kísérő pdf is, részletes tartalommal (mármint hogy az egyes részekben mi van), terminológiai magyarázatokkal  meg kódrészletekkel. Amit még érdekesnek tartok, hogy metodológiában a TDD (Test Driven Development) módszert alkalmazza és illusztrálja.

#trackbackRdf ($trackbackUtils.getContentIdentifier($page) $page.title $trackbackUtils.getPingUrl($page))