Child pages
 • Hogyan írjunk open source library-t?
Skip to end of metadata
Go to start of metadata
Üdv, nemrég keztünk bele egy Java open source termék és dokumentum követő rendszer megalkotásába, amit a sourceforge-on hosztolunk. Kérdésem az, hogy van-e olyan könyv, internetes forrás, ami elmondja és bemutatja, mire kell ügyelni és mit hogy érdemes csinálni egy library, vagy éppen egy open source library esetén? (Mert ugye míg konkrét applikációkat fejleszt az ember, és csak a UI-t használják mások, addig egy library-nál magát a programkódot és a forráskódot is; nem lehet akármit kinyomni)
      
      
Page viewed times
#trackbackRdf ($trackbackUtils.getContentIdentifier($page) $page.title $trackbackUtils.getPingUrl($page))
 • No labels

6 Comments

 1. Az nem jó hogy ránéztek egy-két meglévő sourceforge-s library projektre és ugyanazokat az elveket követitek amiket ott láttok?
 2. Esetleg mi is megnézhetnénk... hogy véleményezhessük? :)
 3. Természetesen bárki megnézheti, csak nem akartam kéretlen reklámot csinálni: http://sourceforge.net/projects/traser amely még nem rendelkezik bináris vagy source disztribúcióval de az SVN-je böngészhető.

  Azért nem építenék más ilyen projektekre, mert hírhedten gyengén vannak dokumentálva mint JavaDoc-cal mind user guide-okkal. Tudom, mert a mi projektünk is egy halom opensource library-ra épül és bizony vért izzadtunk, mire rájöttünk egy két dologra velük kapcsolatban.

 4. Üdv ismét, az említett traser projektben lokalizálnom kellene a hibaüzeneteket és más GUI feliratokat, amihez már megcsináltam a LabelManager-t (ami xml-ből tölt be a Locale alapján), de ezt hogy szokták injektálni a GUI alatti rétegekbe mint pl. segédfüggvények, a framework többi része. Azért mégsem kellene mindenhova paraméterként lepasszolni?

 5. GUI alatti rétegekben nem nagyon kéne lokalizált üzeneteket használni, legfeljebb kódokat és olyan adatszerkezeteket, amiket a GUI fel tud használni a lokalizált üzenetek létrehozására.

  Vagy félreértek valamit?
 6. Egyelőre csak a GUI feliratai és gombjai lettek lokalizálva egy szimpla nyelvi properties fájl segítségével. A projekt szemponjából nem annyira fontos.

  Más: Egy másik projekt kapcsán fölfedeztem egy 1.6-ban JVM-bugot, amiben is egy cikluson belül egy volatile referencia kiolvasásakor összeomlik a JVM. Valószínűleg a Hotspot félreoptimalizál vagy hasonló. 1.5 alatt nincs gond. Küldtem egy bug reportot december 27-én, de eddig semmi válasz és a bug adatbázisban sem találom nyomát. Aki már jelentett be bugot, nem tudja esetleg, hogy milyen hamar szólnak vissza, illetve hogy lehet megtekinteni dátum szerint az összes java bugot, vagy éppen a függőben lévő elbírálásokat?