Child pages
 • Vizuális jelölés
Skip to end of metadata
Go to start of metadata
Érdekes kérdés merült fel bennem, miközben egy nagyobb projektet néztem (nézek éppen) át, ugyanis egyfajta kódrevíziót végzek (mondhatni normalizálom a programkódot :). Például a loggolást írom át egy részletesebb log4j alapú logrendszerre (adatbázis, filter, alaprendszer, admin felület, portál felület, stb), és ez szinte minden állományt érint (legyen az JSP vagy Java osztály). A template rendszer elősegítése okán pedig az összes JSP-ből eltávolítom a Java kódot, és helyére funkcióazonos TLD kerül.

Az érdekes kérdés az, hogy van-e olyan plugin NetBeans alá, amellyel a fájlokat különféle színekkel vagy tag-ekkel jelölhetem az tetszőleges szempontok szerint (zöld-sárga-piros = kész-félkész-revíziótlan). A Subversion segít ebben, mivel a különféle verzióban lévő fálokat különféleképpen színezi, de ha Commit történik, akkor már nem tudom, hogy melyik állományhoz nyúltam hozzá, és melyikhez nem... :)

Van erre valamiféle megoldási lehetőség? Vagy terjesszem fel "feature request"-ként a NetBeans 6.0-ba? :)
      
      
Page viewed times
#trackbackRdf ($trackbackUtils.getContentIdentifier($page) $page.title $trackbackUtils.getPingUrl($page))
 • No labels

4 Comments

 1. Unknown User (hammond)

  Szerintem nincs rá lehetőség. Mehetne az a feature request :)
  Más... Netbeans 5.5 alatt jsp oldalakat valahogy nekem nem debuggolja szerkesztés közben és nem lelem hol tudnám ezt bekapcsolni.

  pl for(i=0;i<10;i++) {} esetén nem vinnyog, hogy i-nek nincs tipusa...

  Hammond
 2. Menet közben nem ellenőrzi, de F9-re a következőt írja:

  simpleWiki_jsp.java:258: cannot find symbol
  symbol  : variable i
  location: class org.apache.jsp.designs.javaforum.portlets.layouts.layout1.panelsets.center.inter.simpleWiki_jsp
  for(i=0;i<10;i++) {}
      ^

 3. Na, jól besz...attam magam... éppen a simpleWiki.jsp-t dolgoztam, ami ugye a Java Fórum tudástár és feladattár alapja, és ott próbáltam ki, hogy mit csinál erre a NetBeans. És benne hagytam... és belekerült a war-ba és felment a szerverre... én meg három órán át ültem egy értekezleten, a PDA meg töltötte le a percenként több tíz levelet, hogy hibás a simpleWiki.jsp, egy i betű ismeretlen név neki... :)
 4. No, elvégeztetett... http://www.netbeans.org/issues/show_bug.cgi?id=94894, nyelvileg ugyan nem van toppon, de talán érthető... :)