Child pages
 • Verzió követő rendszer
Skip to end of metadata
Go to start of metadata
Éppen Eclipse-t és CVS-t használunk.

Milyen mód van rá az Eclipse plugint, vagy konzolos CVS-t használva, hogy egy adott fájlot teljesen töröljünk a repostoryból vagy átnevezzünk?
A következő update-nél ezt a változást hogyan követik a lokális repository másolatok az egyes fejlesztőknél?
      
      
Page viewed times
#trackbackRdf ($trackbackUtils.getContentIdentifier($page) $page.title $trackbackUtils.getPingUrl($page))
 • No labels

23 Comments

 1. Anonymous

  Nagyon egyszerű. Lokálisan töröljétek a fájlt a projektből, majd egy "commit", és már el is tűnt a repo-ból :)
 2. Nem hiszem, hogy mostanában szükségem lesz arra, hogy kívülről elérjem a CVS servert, de mindenesetre érdekel a dolog mert később tuti lesz. Mi az a webmin? Olyasmi mint a webdav mert azt sem tudom micsoda!? :-)

  --
  sirkalmi
 3. A webmin egy webserver alatt futo allat, ami tartalmaz mindenfele modult. Minden modul valami butykolesere valo. Pl apache config modul, ftp server config modul, meg ilyenek. Ha nem vagy linux guru/nem ragaszkodsz minden aron a konzolhoz, akkor egy nagyon kellemes eszkoz tud lenni. Itt talalod: http://www.webmin.com/
 4. Érdekesen hangzik! Tehát ez egy keretrendszer melyhez akárki írhat modulokat ha jól értem? Van egy kis szépséghibája a dolognak mert ezt lehet olvasni a http://www.webmin.com/standard.html címen a CVS Server bejegyzésnél: Only !windows Ha végig gondolom magának a rendszernek a jellegét, felépítését akkor nem nagyon tudom megérteni, hogy hogyan sikerült platformfüggővé tenniük a dolgot?

  --
  sirkalmi
 5. Most talaltam a TheServerSide.com-on: How to use Subversion with Eclipse (http://www-128.ibm.com/developerworks/opensource/library/os-ecl-subversion/?ca=dgr-jw22EclipseSubversion)
  Talan erdekelhet valakit.
 6. sirkalmi: Hat, nem tudom, en olyan eve huztam fel webmint egy debian woody-ra, es a cvs felhasznalokat webminnel alitottam be, siman ment.
 7. Csak a teljesség kedvéért: most kezdtem el használni az Eclipse VSS plugin-t és az is elég jól működik, (Eclipse 3.2-n is).
  http://sourceforge.net/projects/vssplugin/
  Szóval van Visual SourceSafe plugin.
 8. A CVS kontra SVN temaban en az SVN mellett tennem le a voksomat. A CVS-nek ugyanis szerintem van egy-ket dolga, ami szerintem eleg nehezen megszokhato, es az SVN-ben ezekre figyeltek. Osszegeszeben szerintem korszerubb es ehhez is konnyen lehet talalni Eclipse plugint.
 9. Unknown User (vendeg)

  Ha linux alatt butykolod a cvs-t, es lanon fut, es nem latszik kivurol, akkor csapjal fel egy webmint. Kenyelmesebb cvs-t konfiguralni, mint konzolbol.
 10. Nekiveselkedtem a CVS telepítésének. De rögtön el is akadtam :-(
  Ezen leírás alapján próbálom a dolgot véghez vinni:
  http://tldp.fsf.hu/HOWTO/Secure-CVS-Pserver-hu/setuptools.html
  Itt akadtam el:
  3.3. Anonim hozzáférés hozzáadása
  # cd ../
  # cvs -d /cvs/root commit
  Ezt kellene kapnom:
  Re-building administrative files
  Helyette ezt kapom kimenetnek:
  cvs commit: Examining CVSROOT

  Pedig szerintem eddig a pontig mindent jól csináltam.
  A rendszer:
  Kubuntu Dapper Drake

  Vajon mit rontottam el?
  Nem túl egyszerű dolog belőni egy CVS szervert :-( Azon gondolkodom, hogy regisztrálok a SourceForge-on egy projectet aztán ott adott a CVS szerver. Ti, hogy oldottátok meg ezt a problémát?

  --
  sirkalmi
 11. SVN plugin van Eclipse alá, véleményem szerint az SVN sokkal kényelmesebb és praktikusabb mint a CVS. Használom mindkét rendszert (saját projekt SVB, munka CVS) úgyhogy úgy gondolom van összehasonlítási alapom.
 12. Anonymous

  Ez biztos?
  Régebben emlékszem, hogy valamiért a CVS host-on kellett "rm" parancsokat kiadogatnunk, de ez már vagy 6 éve volt és lehet hogy könyvtárakról volt szó.
  Kösz!
 13. Csuhajja sikerült Eclipse-ben a CVS repository-ból importálni a projectemet! Sikerült!! :-D

  --
  sirkalmi
 14. Unknown User (vendeg)

  Szervusztok!

  Milyen verziókövető rendszert ismertek? Én még soha nem használtam ilyet de most fontolgatom mert kezdem unni az állandó kézzel való mentegetést. Eclipse-hez kellene. CVS-ről hallottam jó az? Torvalds sokat fikázta. Miért? A lényeg, hogy a lehető legegyszerűbb legyen mert egyedül én dolgozom a projecten. Ti mit használtok, ha használtok?

  Válaszokat előre köszi!

  --
  sirkalmi
 15. A megoldás:
  Mivel a READERS file még nem létezett ezért a commit előtt még szükség volt egy cvs add READERS -re.

  --
  sirkalmi
 16. Azt hiszem a CVS mellett döntök. Két okból is:
  Van magyar nyelvű köny róla ami a PTE könyvtáraiban fel is lelhető: http://www.kiskapu.hu/index.php?BODY=BookInfo&OP=details&ID=15773&VISIT=1
  Az Eclipse ezt támogatja alapból.

  --
  sirkalmi
 17. Cvs-t hasznaltam mar, nagyon nem volt gond vele, bar nagyon bele se merultem. Egyszer volt egy kellemetlen mozdulata, Netbeans form definicios fileokat haza vagta, onnantol kezdve nem tudtuk a formokat gui editorral szerkeszteni. A forrasok modulokba van szervezve, nekem mindig gondot okozott, hogy belojen normalisan az eleresi utakat.
  Jelenleg svn bevezeteset tervezzuk (azaz el is kezdtuk, csak nem volt idom meg az apache modult leforgatni), itt gyakorlati tapasztalatom nincs. A manualjat eleg sokat olvastam, konnyen erthetonek latom az egeszet, es letisztultnak. Szamomra nagy elonye az egesznek az, hogy nem modulokban gondolkozik, hanem egy verziozott file rendszerben, amiben te olyan strukturat alakitasz ki, amilyet akarsz. Cvs-el ellentetben kepes a konyvtar valtozasokat is kovetni.
 18. Megdobtam a Kossuth Kiadót egy levéllel, hogy ugyan magyarítsák már ezt:
  http://www.oreilly.com/catalog/0596004486/index.html
  Hátha! :-D
  Te egyébként ezt a SVN - Eclipse párost használod?

  --
  sirkalmi
 19. Szervusztok!

  Netbeans alatt subversion-t használok. Az a fazon, hogy megváltozott a host! Hol lehet megváltoztatni ezt a netbeans-ben? Nem lelem sehol!

  --
  sirkalmi
 20. Ha ilyesmit lehet akkor az engem is erdekelne, de talan a legegyszerubb megiscsak a /etc/hosts editalasa :)
 21. Az nem jó vaze mert az /etc/hosts-ban ip címhez rendelek nevet itt meg eleve névvel hivatkozok. Szóval a subversion-nek vendler.dyndns.org van beállítva és ezt kéne markcon.hu -ra lecserélni. Csak meglehet már változtatni utólag??!

  --
  sirkalmi
 22. x

  Hali!

  Van valakinek valami tapasztalata distributed verzió követő rendszerekkel?

  Pozitívum, negatívum?

  Eddig használtam cvs-t, de főleg svn-t. Mostanába gondolkodtma, hogy szét kéne nézni ezen a téren is. Ahogy láttam a nagyobbak a Bazaar, Git és Mercurial. Mercuriál főleg azért érdekes, mert 6os NetBeans támogatja :D:D Lehez korábbiak is, nem néztem.

  Bazs
 23. Nos ha valaki hasonló helyzetbe kerül akkor itt a recept:
  A .svn/entries fileokat kell átírni melyre találtam egy remek programot amivel egy könyvtárszerkezetet rekurzívan végig lehet járni és elvégezni a string cserét.
  rpl -Rav -xentries svn://vendler.dyndns.org svn://markcon.hu ./

  http://www.laffey.biz/rpl.html


  Vagy használjunk Eclipse-et mert ott ez kultúrált módon megoldható! :-)

  --
  sirkalmi