Child pages
 • Értékesítés
Skip to end of metadata
Go to start of metadata
Hali!
 Egyetemista vagyok, es a szabadidomben Javaban programozok. Nem artana keresnem is belole valamit hamarosan. Szoval milyen lehetosegem van a programjaim értékesítésére, az egyetem mellett? - tapasztalatok is erdekelnek. Elsosorban J2ME erdekel, de a desktop platformot se hanyagolom, ha kell.  Vállalkozóit nem szeretném kiváltani, a hátrányai miatt. Van erre valami jol bevalt szerzodeses forma?! Milyen az adozasi vonzata? Mennyit kerhetek ( atlag min-max) egy mobilos jatekert, ha egy cegnek adom el? - Mi a jogi vonzata? Elore is koszi
      
      
Page viewed times
#trackbackRdf ($trackbackUtils.getContentIdentifier($page) $page.title $trackbackUtils.getPingUrl($page))
 • No labels

3 Comments

 1. Anonymous

  Valaki csak tud valami infoval szolgalni?!

  (topicnyito voltam)
 2. Én most váltottam ki a vállalkozóit. Fizetem az adót meg a könyvelőt. Jobb ötletem nincs. Ha neked van,jelezd! :)
 3. Nos, ha vállalkozóit nem szeretnék kiváltani, akkor nincs nagyon lehetőség legális értékesítésre... feketén eladhatod a programjaid, de ha nincs bennük erős másolásvédelem vagy licenckorlátozás - és a program amúgy jó, akkor nem sok bevételed lesz, mert a cégek nem veszik meg (nem kerülhet a beruházás a költségoldalra) a magánszemélyek pedig eddig is inkább másolták vagy letöltötték ezeket a programokat.

  Kerülő megoldás lehet, hogy "betársulsz" egy céghez, akik felvállalják az értékesítést névleg, s téged alkalmaznak papíron... ezt nehéz úgy kihozni, hogy neked is jó legyen, s az adott cég is jól járjon.

  Esélyes még (azt hiszem van még ilyen) a szellemi szabadfoglalkozás kiváltása (én újságba írtam cikkeket, és ilyen módon csak SzJA-t kellett fizetnem a bevételből). Az egyetlen korlátozás, hogy szerzői jog alá tartozó terméket készíthetsz így, tehát a programok írásához jó, de support szolgáltatást vagy betanítást, illetve a termék marketingjét nem tudod ezzel ellátni, mást kell megbíznod ezekkel a feladatokkal. Ennek hátránya, hogy fix százalék költséget számolhatsz csak el, hasonlít az EVA-hoz, viszont nem kell bérjellegű összeget kivenned, s nem kell mellé főállás sem. Főiskolásként vagy egyetemistaként kiváló... :)