Child pages
  • JSP-ben fájl olvasása
Skip to end of metadata
Go to start of metadata
Sziasztok!

Egy JSP oldalt csinálok, ami egy fájlból olvassa az adatokat, és MySQL-be INSERT-eli. Csakhogy ezt a fájlt nem tudja beolvasni egyszerre, annyira nagy. Azt megoldottam, hogy egyszerre csak az első ezer rekordot olvassa be, de hogyan tudom megmondani neki, hogy a fájl olvasását az X. sortól kezdje?
      
      
Page viewed times
#trackbackRdf ($trackbackUtils.getContentIdentifier($page) $page.title $trackbackUtils.getPingUrl($page))
  • No labels

2 Comments

  1. Ha java.io.RandomAccessFile-t használsz, le tudod kérdezni a file pointert (ahol az olvasás éppen áll) és később oda tudsz ugrani az olvasásban.
  2. Unknown User ((k)risztián)

    Itt egy samples a Random accesra: http://javaalmanac.com/egs/java.io/UseRandomAccessFile.html

    A jsp oldaladnak mindig fel kel dolgoznia az egész file-t? Mert akkor lépkedned sem kell... De még szovegfile eseteben is bele rakhatod a FileReadert a session-be vagy application scope-u objektumként használhatja mindenki. Ha tobbszor hozzá kell férned a poziciohoz akkor a random acces eseteben is tarolnod kell a poziciokat. Fejböl enm tudom mi az optimalisabb ha van egy application scope-u FileReader-ed vagy minig fogod nyitod zarod a streamet. Egy file leiro nem sok ramot foglal(jProfile-al ki tudod merni) de a cpu-bol kevesebbet eszik ez az allandoan nyitott file. A hetterben meg lehet bele irni akar mas progibol is.