Child pages
 • JUM0911

Versions Compared

Key

 • This line was added.
 • This line was removed.
 • Formatting was changed.

Java User Meetings 2009-11-18

Csutorás Zoltán - Agilis fejlesztési módszertanok

Az előadás alapvetően agilis fejlesztési módszertanokról szólna, ezen belül is főként a Scrum-ra kihegyezve. Főbb pontokban az agilis fejlesztési modellek működési mechanizmusa (miért alkalmasabb a kompex fejlesztési problémák kezelésére, mint a vízesés modell), a scrum csapatmodell és egy rövid kitekintés a Lean/Kanban fejlesztési módszerekkel. Az előadó blog-ja erről a témáról: http://adaptiveproject.blogspot.com/

Csutorás Zoltán előadásán elhangzottakat részletesen ismertető dokumentum

Sajnos az előadásnak csak a második fele lett rögzítve, az Ustream felvétel

Kis Gergely - Google Android

 • Az Android platform architektúrája (komponensek felépítése, szolgáltatások)
 • Összehasonlítás más mobil platformokkal (J2ME, BlackBerry, Iphone, Symbian)
 • Az Android 1.6 (Donut) újdonságai
 • Programozási felületek (Java SDK, C/C++ NDK, "hackelés" -- nem publikus API-k használata)
 • Élő bemutató -- fejlesztési folyamat bemutatása egy valós példán keresztül: Eclipse, hardver eszközök
 • Hundroid - Magyar Android közösség, Honosítás projekt
 • Az Android Open Source Project: Részvétel, eszközök, kihívások, problémák, megoldások
 • Kitekintés a jövőbe

Ustream felvétel

Viczián István - JAX-WS mélyvíz

A SOA már nem olyan divatos fogalom, mint rég volt. Több éve létezik, csakúgy mint az ezzel kapcsolatos platformfüggetlen szabványok, mint a SOAP vagy a WSDL, valamint a hozzá kapcsolódó Java standard API-k, mint a JAXB és JAX-WS. Ezen JSR-ek megfogalmazásánál elsődleges szempont volt az egyszerűség, és a széleskörű használat és az eltelt idő miatt, elvárható lenne tőlük, hogy kiforrott, stabil megoldások legyenek. Előadásomban éles projektben szerzett tapasztalatok alapján bemutatom, hogy ez nem teljesen így van.

JUM12-Viczian-Istvan-JAX-WS-melyviz.pdf

Ustream felvétel

 

Időpont

Az esemény 2009. november 18-án lesz 18 órától.

Helyszín

Az előadások helyszíne a SZÁMALK, cím: 1119 Budapest, Mérnök u. 39. Megközelíthető a városközpont felől a 7E és 173E buszokkal. A Kelenföld városközpontig kell utazni, onnan 2 perc séta a Mérnök utca irányában).
FONTOS! A terem kiválasztása miatt valamint amiatt, hogy a portán le kell adni a résztvevők nevét, szükséges az előzetes regisztráció itt. Emiatt a a jelentkezési határidő 2009. november 15. 23:59. Wifi van a teremben.

Online közvetítés

Előzetes tervek szerint az előadások a weben is követhetőek lesznek, ahogy volt ez a Tizenkettedik alkalmon is. Mi mindent megteszünk, de a technika ördöge bármikor közbeszólhat. Egyszerű eszközökkel próbálkozunk, egy notebook és egy web kamera. Emiatt lehetnek problémák a kép és hangminőséggel egyaránt. Az infrastruktúrát a USTREAM biztosítja. Az előadásokat rögzíteni fogjuk, így később is lejátszhatóak lesznek. Aki ennél profibb eszközökkel tudna minket támogatni, megköszönnénk (kamera, mikrofon).

Egyéb tudnivalók

Moderátor: Auth Gábor.

Viewtracker