Child pages
  • JUM0909

Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.

Java User Meetings 2009-09-16

Pató Bálint - Google App Engine demo

Az előző JUM-on tartott Amazon WS előadásán felbátorodva ismét egy cloud programming rendszer kerül bemutatásra. Szó lesz a Google App Engine filozófiájáról, a GAE-s alkalmazások architektúrájáról nagy vonalakban, majd az ajánlott, támogatott eszköztárról (Eclipse Plug-in, bulk-uploader, stb.), és a felmerülő problémákról egy kis példaalkalmazás megtekintésével.

JUM11-Pato-Balint-gaedemo.pdf

Ustream felvétel

Soós István - Oktech nyílt forrású saját fejlesztésű Java profiler

Az előadáson azt járjuk körbe, hogy hogyan milyen eszközökkel segíthető a teszt és éles rendszerek teljesítménymérése, bottleneck-detektálása, milyen vonzata van ennek a teljesítményre. Szó lesz a sampling profiler illetve az instrumentation profiler összehasonlításáról, saját mérési pontok bevezetéséről, ezek előnyeiről, hátrányairól, felhasználási területekről, illetve az eredmények értelmezéséről - mérési metodológiától függően. Nézünk néhány példát arra, hogy az OKTECH Profiler aktuális helyzetében ezekből mit tud megvalósítani, és milyen további fejlesztések várhatóak a közvetlen közeljövőben - a hallgatóság kívánságait is figyelembe véve.

JUM11-Soos-Istvan-OKTECH-Profiler.pdf

Ustream felvétel
Ustream felvétel
Ustream felvétel

Belovitz Károly - Checkstyle, PMD - Statikus kódellenőrzés Javaban

Az előadás rövid betekintést nyújt, miként lehet a fenti eszközöket használni a Java forráskód vizsgálatára, kódolási konvenciók betartására, potenciális kódolási hibák kimutatására. Továbbá hogyan lehet saját szabályokat létrehozni és alkalmazni.

JUM11-Belovitz-Karoly-PMD-Checkstyle.pdf

Ustream felvétel
Ustream felvétel
Ustream felvétel

Időpont

Az esemény 2009. szeptember 16-án lesz 18 órától.

Helyszín

Info

FIGYELEM!

Az előadás helyszíne ismét megváltozott, ugyanis a SZÁMALK elköltözött, az új cím: 1119 Budapest, Mérnök u. 39. Megközelíthető a városközpont felől a 7E és 173E buszokkal. A Kelenföld városközpontig kell utazni, onnan 2 perc séta a Mérnök utca irányában).
FONTOS! A terem kiválasztása miatt (20 v. 80 fős legyen), valamint amiatt, hogy a portán le kell adni a résztvevők nevét, szükséges
az előzetes regisztráció itt. Emiatt a a jelentkezési határidő 2009. szeptember 15. 14:00.

Online közvetítés

Előzetes tervek szerint az előadások a weben is követhetőek lesznek a http://www.ustream.tv/channel/jum20090916 címen. Mi mindent megteszünk, de a technika ördöge bármikor közbeszólhat (pl. nem elegendő sávszélesség). Egyszerű eszközökkel próbálkozunk, egy notebook és egy web kamera. Emiatt lehetnek problémák a kép és hangminőséggel egyaránt. Kipróbáljuk, ha működik, rendszeresítjük. Az infrastruktúrát a USTREAM biztosítja. Az előadásokat rögzíteni fogjuk, így később is lejátszhatóak lesznek.

Egyéb tudnivalók

Moderátor: Viczián István.

Értékelés

Kérlek értékeljétek az előadásokat itt.

Viewtracker