Child pages
  • JUM0903

Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.

Java User Meetings 2009-03-18

Verhás István: Maven2 a gyakorlatban

Miért maven amikor ott az ant meg az IDE is tud buildelni? Milyen problémák merülnek fel company repository használata nélkül? Eset tanulmány a vvsc-base.pom fejlesztéséről. Hogyan kezeljük a verziókat a release során.

maven_bemutato_feloraban.ppt

Verhás Péter: Web Szervizek tesztelése SoapUI-val

Tesztelés szerepe a fejlesztésben, a tesztelés szintjei. Mire találták ki a SoapUI-t, és mire lehet használni. A SoapUI integrációja a GreenPepper eszközzel, tesztelés automatizálás. A SoapUI kiterjesztése, programozása Java-ban illetve Groovy-ban.

Gp-Cf-Su-intro.pdf

Viczián István: Adattárház és jelentéskészítés OLAP-pal a Pentaho Mondrian és JPivot nyílt forráskódú eszközök használatával

Az előadás betekintést ad az adattárházak és a többdimenziós adatmodell alapfogalmaiba, valamint konkrét példát is mutat az ingyenes, nyílt forráskódú Pentaho Mondrian Java nyelven implementált OLAP szerver, valamint a JPivot JSP custom tag library felhasználásával, mely OLAP táblát jelenít meg interaktív formában, mellyel a legtöbb OLAP művelet elvégezhető.

Az előadás megértéséhez nincs szükség ilyen irányú előképzettségre, elegendő alap Java programozói tudás, célja annak megmutatása, hogy mikor és hol érdemes használni, a lehető legkevesebb energiabefektetéssel. Bővebb információ a http://jtechlog.blogspot.com/ címen.

Java_OLAP.pdf

Időpont

Az esemény 2009. március 18-án lesz 18 órától.

Helyszín

Az előadás helyszíne a SZÁMALK épülete (1115 Budapest, Etele út 68.), megközelíthető a városközpont felől a 7E és 173E buszokkal. Fontos, hogy a portán le kell adni a résztvevők nevét, ezért szükséges az előzetes regisztráció itt. Az esemény a harmadik emeleten, a 34-es teremben lesz megtartva.

Egyéb tudnivalók

Az előadások maximum 30 percesek. Az előadásokat tervezzük videóra venni, és később megosztani.

Viewtracker