Child pages
 • NetBeans 6.0 tapasztalatok
Skip to end of metadata
Go to start of metadata
Kb. 1 éve nem foglalkoztam Javaval, legutobb a NetBeans 5.5-ös verziót használtam. Aki használja a 6-os verziót az meg tudná írni a tapasztalatait. Komolyabb rendszerek fejlesztéséhez lenne, és nekem kéne kitalálni, hogy milyen IDE-t használjunk.
Akit bővebben érdekel a téma az itt is megnézheti: http://hup.hu/node/49147
      
      
Page viewed times
#trackbackRdf ($trackbackUtils.getContentIdentifier($page) $page.title $trackbackUtils.getPingUrl($page))
 • No labels

11 Comments

 1. Alapvetően milyen célra kell a fejlesztőeszköz? Mert EJB3, WebService, és Swing GUI fejlesztéshez szerintem nagyon jó a NetBeans 6.0. Sokminden másra is, tehát mit jelent a komoly rendszerek fejlesztéséhez kitétel? :)
 2. WebService háttarű nagyválalati rendszerekhez. Amit különböző helyekről lehet elérni: bongésző, desktop application, mobile device. És ami a lényeg általában a tervezés során UML-t használunk. Azt tudom, hogy mindezt tudja a NetBeans, csak azt nem, hogy milyen hatékonysággal. Hallottam olyanról, hogy egyes komponensek használata közben meghal az IDE.
 3. Gondolom a háttér EJB3 lesz. Ha UML, akkor a NetBeans abban nem erős, tudtok használni esetleg MDA eszközöket a kódgeneráláshoz, de ezekkel még sok baj van. Erre jó a NetBeans.

  A webes frontend mi lesz? JSF? Dojo? Wicket?

  A GUI - ha Swing, arra nagyon jó szerintem a NetBeans.

  A mobilban nincs tapasztalatom de elvileg sokat dolgoztak rajta a 6.0 kiadáshoz.

  A 6.0 nálam még nem dobta el magát, de mivel az összes milestone, béta és rc publikus volt, elterjedt olyan, hogy instabil.
 4. A stabilitás a legfontosabb, mert például nálam az Eclipse nem az, meg ha jól tudom, akkor ez a legfőbb indok amiért váltani akarnak és egységes rendszert akarnak. (Én nem ezen a területen dolgoztam.) Tehát ha stabil a dolog akkor jó. Ha valami még nem tud annyi mindent, akkor legfeljebb többet kell gépelni.

  Most lehet nagyon láma lesz a kérdés: hogyan állnak a pluginelhetőséggel? Azt tudom, hogy lehet letölteni hozzá plugineket, de tud hozzá "mezei felhasználó" is írni ilyet?

  A webes frontend gondolom project függő, de ha én viszem tovább a dolgokat, akkor JSF lesz.
 5. Anonymous

  Hello!

  "Azt tudom, hogy lehet letölteni hozzá plugineket, de tud hozzá "mezei felhasználó" is írni ilyet?"

  A mezei user is tud plugint irni (netbeans platform) alatt.


  Hammond

 6. Én úgy gondolom, hogy eléggé stabil a NetBeans 6.0. Persze vannak hülyeségei, amelyeket majd javítanak a fejlesztők, de igazán kiemelkedő hibáját eddig nem találtam. Mondjuk én eléggé türelmes és kevéssé idegeskedő ember vagyok, szóval előfordulhat, hogy mások másképp látják... :)
 7. Sziasztok, nem tudom, hogy mennyire ismeritek groovy-t, de én probálkoznék vele netbeans-en belül, ahogy írták a groovy oldalán a legújabb dev verziójú netbeans leszedem( groovy, grails már telepítve van), elindítom, plugint letöltöm, minden megy...De amikor egy scriptet megpróbálok lefuttatni IDE-n belül, akkor a következő üzenetet kapom: (Vista Home Premium)
  C:\Program Files\Groovy\Groovy-1.5.4\bin\groovy.bat C:\Users\misi\Documents\NetBeansProjects\groovy\src\myPack\HelloWorld.groovy
  Caught: java.io.FileNotFoundException: G:\Netbeans Pre\netbeans\bin\groovy.ui.GroovyMain (G:\Netbeans Pre\netbeans\bin\groovy.ui.GroovyMain)

  Ez több dev verzióval is előfordult, de eredetileg náluk működik, csak nálam nem:), próbáltam utánnajárni google-n, de nem nagyon találtam megoldásra:(...
  Ha esetleg lenne tippetek, hogy mi lehet a baja, akkor írjátok meg!

  Köszönöm,
  misi

 8. Csak egy ötlet: próbáltad már úgy, hogy szóközmentes könyvtárba teszed a NetBeans-t?
 9. Köszi a választ, de így sem megy, de eddig egyik dev verzióval sem ment...én ezt nem értem:(
 10. Anonymous

  Üdv mindenkinek! Egy internetes oldalt fejlesztek, JEE alapokon EJB , JSP, Servlet. Ezekkel nagyjából kész is vagyok. Az elvárható funkcionalitásokat nyújtja (lekérdezés adatbázisból, új elem felvétele stb.). Tényleg csak egy kis alap program. A problémám ott kezdődik, hogy szeretnék az EJB rétegben egy webszolgáltatást publikálni. Pontosabban egy entity beanhez tartozó SessionFacede bizonyos metódusait webszolgáltatásként is nyújtani. Nem a megvalósítással van a gond, mert a Netbeans legenerál mindent, hozzáadtam a webszolg.-t méghozzá a SessionBean kiterjesztéseként, és legeneráltam a TEST oldalt, működik is. Megnézhetem a WSDL-t, + a kérés utána megmutatja a SOAP kérést és választ. A gond az, hogy a többi fájlt nem látom, úgy mint: webservices.xml, nemtudom hol van a SIB, a SEI stb. Dokumentálnom kellene, ez a gond, nem elég csak legenerálni. Ha valaki tudna segíteni annak hálás lennék. Előre is köszi!
 11. Anonymous

  Közben a prog.hu-n megírták a választ, de azért köszi! Akit esetleg érdekel: (Glassfish-t használok, erről tudok nyilatkozni): A glassfish könyvtárának /domain / generated (vagy vmi hasonló) mappájában találhatóak meg a generált fájlok