Skip to end of metadata
Go to start of metadata
tvik írta:
"Még meg akartam kérdezni, hogy SQL-en kívül még milyen adatforrásokból tud táplálkozni a JasperReports. Gondolom XML-ből tud. Ha nekem POJO-im vannak listában vagy ilyesmi, azzal tud valamit kezdeni? "

Amikor meghívjuk valamelyik metódust, ami a sablont és az adatokat összefuttatja, akkor kell megadni egy JR adatforrást vagy egy javax.sql.Connection-t, ha a query be van építve a riportba. A legelső példánál egy üres adatforrás átadását mutattam, mert nem voltak tételsorok. De van sok beépített adatforrás, XML olvasásra is, de azt nem próbáltam, nem tudom hogyan kell strukturálni az XML-t.
Saját POJO adatokat is könnyedén lehet neki adni. Ehhez saját JR adatforrás osztályt kell írni a JRDataSource interface implementálásával. Két metódust kell implementálni. next() a belső "rekord"-mutatód növeléséhez, getFieldValue() egy konkrét rekordmező értékét kell visszaadni az aktuális rekordból.
      
      
Page viewed times
#trackbackRdf ($trackbackUtils.getContentIdentifier($page) $page.title $trackbackUtils.getPingUrl($page))
  • No labels

1 Comment

  1. Látom nem sokan látogatják az iReport-os topikot. Kár, mert lenne egy pár kérdésem.
    1. Az első, hogy hogyan tudok meghívni egy reportot úgy egy java osztályból, hogy az SQL lekérést paraméterként adom át.
    2. Hogyan tudom úgy megcsinálni a reportot, hogy egy reporton nekem legalább 3 táblából kellenének az adatok.