Child pages
  • JUM1101
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Java User Meetings 2011-01-19

Nagy Gergely - Háttérfolyamatok jobban: Job-ban (Background tasks with Jobs)

Visszatérő fejlesztői probléma a háttérfolyamatok indítása, kezelése, nyomon követése. Az Eclipse-ben található erre is egy API, amit talán kevesen ismernek, vagy nem mindenki használják ki a benne rejlő lehetőségeket. Röviden áttekintjük az alapelveit, majd néhány egyszerű példán keresztül megnézzük hogyan és mire képes. Végül egy valós projektből kiragadott kóddal rávilágítok, hogy nem csak "Building workspace..." jellegű folyamatoknál alkalmazható.

jum_18_nagy_gergely_eclipsejobs.pdf
jum_18_nagy_gergely_eclipsejobs_forras_prez.zip

Török Zsolt - OSGi on Android

Az OSGi specifikáció egyik nyílt forráskódú implementációja, az Apache Felix, gyárilag képes futni az Android platformon. Ennek ellenére saját alkalmazásunk kódjában még nem triviális e két, némileg különböző felfogású platform integrálása. Előadásomban bemutatok egy egyszerű prototípust, kitérek az OSGi alapú Android alkalmazások néhány potenciális előnyére, és összefoglalom a fejlesztés során szerzett tapasztalataimat.

jum_18_torok_zsolt_OSGi_Android.pdf

Török Zsolt - OSGi on Android forráskód

Veres Péter: Web service integráció Dozer Bean Mapper segítségével

A feladat során több, különböző helyen és módon publikált webes szolgáltatás integrációját kellett elvégezni egy EJB3 entitásokra épülő, egyedi fejlesztésű keretrendszerben. Az integráció során webszolgáltatásokon keresztül lekérdezett adatokat kellett a keretrendszer szabványos felületén megjeleníteni, illetve a módosított adatokat az egyes webes szolgáltatások segítségével visszaküldeni, a külső rendszerek esetleges hibaüzeneteit megjeleníteni.
A Dozer Bean Mapper egyszerűen használható arra, hogy adott struktúrájú adatot (Java beant) egyszerűen másoljunk - akár rekurzívan - másik struktúrába. A két struktúra közötti leképezést XML fájlok segítségével adhatjuk meg. A feladat megoldása során az egyes web service-ek struktúrái (paraméterei és visszatérési értékei) és a rendszer entitásai közötti kétirányú leképezést néhány, az entitások struktúrákra vonatkozó egyszerű szabály megkötésével, majd a Dozer Bean Mapper
megfelelő felkonfigurálásával értük el. Az eredmény néhány XML konfigurációs fájl és minimális kód.

jum_18_veres_peter_dozer.pdf

Tematika:

  1. Megoldandó probléma rövid bemutatása: EJB3 entityk és WS-ek integrációja
  2. Példafeladat megfogalmazása, pl. könyvelés feladás és lekérés WS integrációja
  3. Megoldás módjának bemutatása
  4. Dozer Bean Mapper eszköz rövid ismertetése (esetleg ha érdemes, akkor 1-2 szó a többi érintett technológiáról)
  5. Példafeladat megoldása (Eclipse: Dozer konfigurálás, Java kódok)
  6. Tapasztalatok, összefoglalás, Dozer előnyök, hátrányok, kitekintés
  7. Kérdések

Bővebb infó a http://dozer.sourceforge.net

Időpont

Az esemény 2011. január 19-én lesz 18 órától.

Helyszín

Az előadások helyszíne a SZÁMALK, cím: 1119 Budapest, Mérnök u. 39. Megközelíthető a városközpont felől a 7E és 173E buszokkal. A Kelenföld városközpontig kell utazni, onnan 2 perc séta a Mérnök utca irányában).
FONTOS! A terem kiválasztása miatt valamint amiatt, hogy a portán le kell adni a résztvevők nevét, szükséges az előzetes regisztráció itt. Emiatt a a jelentkezési határidő 2011. január 17. 23:59. Wifi van a teremben.

Online közvetítés

Nem tervezzük, később gondoljuk kitenni a videókat.

      
      
Page viewed times
#trackbackRdf ($trackbackUtils.getContentIdentifier($page) $page.title $trackbackUtils.getPingUrl($page))