Child pages
  • JUM1003
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Java User Meetings 2010-03-17

Fazekas Imre - A Brillien platform

A Brillien megalkotásánál a cél egy egyszerű, magas modellezési absztrakciós szinttel rendelkező platform megalkotása volt. Egy letisztult vállalati platform, mely új modellezési eszközöket nyújt, pár lépéssel csökkentve az elképzelt belső kép és a működő rendszer közötti távolságot. Elméleti alapjául egy Powerobject-nek nevezett halmaz-elméleten alapuló kommunikációs modell szolgál, mely a meglévő modellekhez képest sokkal nagyobb teret biztosít a valós probléma leképezésére.

Az előadás alatt példaalkalmazásokon keresztül bemutatásra kerül mind a powerobject modell, mind az arra épülő Brillien Java alkalmazás szerver.

Tematika:

  • Motiváció
  • A Powerobject model
  • Brillien platform felépítése
  • Fejlesztés Brillien-ben
  • Brillien production környezetben

JUM14-Fazekas_Imre-Brillien.pdf

Pató Bálint, Tamási Árpád - SameBug: kivételeket gyűjtünk

Java fejlesztőként a Throwable osztály leszármazottjaival rengetegszer összefutunk, hol egy logban, hol az aktuális fejlesztőkörnyezet konzolján. A gyors problémamegoldás után általában örömmel szabadulunk meg tőlük. Pedig értékes információk vannak egy-egy ilyen stacktrace-ben. A SameBug projekt gyűjti ezeket a hibákat, lehet vele tudástárat építeni, hasonló hibákat keresni, üzemeltetést könnyíteni. Egy induló, ingyenes, webes megoldás első lépéseit szeretnénk veletek átbeszélni, rövid bemutató után egy laza beszélgetésen várunk ötleteket, véleményeket.

JUM14-Pato_Tamasi-SameBug.pdf

Hornyák László - Todomap

A todomap egy próbálkozás java és webes technológiák felhasználásával összekötni Magyarország lakosságát a lakhelyük eseményeivel és problémáival egy térképes hibakövető segítségével. Egy rövid bemutatót kaphattok a felhasznált technológiákból és a felgyült tapasztalatokból.

Prezentáció

Időpont

Az esemény 2010. március 17-én lesz 18 órától.

Helyszín

Az előadások helyszíne a SZÁMALK, cím: 1119 Budapest, Mérnök u. 39. Megközelíthető a városközpont felől a 7E és 173E buszokkal. A Kelenföld városközpontig kell utazni, onnan 2 perc séta a Mérnök utca irányában).
FONTOS! A terem kiválasztása miatt valamint amiatt, hogy a portán le kell adni a résztvevők nevét, szükséges az előzetes regisztráció itt. Emiatt a a jelentkezési határidő 2010. március 14. 23:59. Wifi van a teremben.

Online közvetítés

Nem volt.

Egyéb tudnivalók

Moderátor: Hornyák László

      
      
Page viewed times
#trackbackRdf ($trackbackUtils.getContentIdentifier($page) $page.title $trackbackUtils.getPingUrl($page))