Blog
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

A Google pár évvel ezelőtt piacra dobott egy ingyenesen használható forgalom-analizáló felületet Google Analytics néven, amely nagyon hamar népszerű lett a webfejlesztők körében. A Google szoftvere webes felületen érhető el, s a weboldalba ágyazott JavaScipt kód segítségével információkat gyűjt a látogatókról. Az elemzés meglepően részletes, több tucat képernyővel találkozhatunk a látogatók számától, aktivitásától, lojalitásától kezdve egészen portál kattintási térképéig (site overlay).

A BoxySystems egyik programozója meglepő használati módját találta ki a Google Analytics szoftvernek: a JavaScript hívást emulálva az Analytics akár egy GUI program használatát is képes analizálni, csak a megfelelő funkciókhoz, ikonokhoz illetve menüpontokhoz egy-egy Analytics hívást kell rendelni, és ezek után a webes felületen már elő is áll a program felhasználóinak statisztikája, láthatjuk a kedvelt funkciókat, a kevéssé használt menüpontokat, illetve az ikonsort a statisztika alapján átszabhatjuk.

A JGoogleAnalytics igen egyszerű és kényelmes módja lehet a felhasználói viselkedés elemzésének... feltéve, hogy a Google továbbra is megengedi az Analytics ezen használati módját...

      
      
Page viewed times
#trackbackRdf ($trackbackUtils.getContentIdentifier($page) $page.title $trackbackUtils.getPingUrl($page))