{section}
{column:width=70%}
h2. Céljaink

Lehetőséget teremteni arra, hogy a magyarországi Java-val foglalkozó szakemberek technológiai tudásukat karbantartsák, tapasztalataikat megosszák egymással. Ezért alkalmi összejöveteleket szervezzünk, ahol rövid -- 15-20 perces -- előadásokat tartunk egymásnak.

h2. Időpont és helyszín

Az alkalmak minden páratlan hónap harmadik szerdáján vannak, a helyszínt a [SZÁMALK Továbbképzés|http://www.szamalk.hu/tisza/] biztosítja (1119 Budapest, Mérnök u. 39.).

{info}
A júliusi alkalom a nyári szabadságolások okán hagyományosan kimarad... tehát 2011. július 20-án nem lesz JUM. :)
{info}

h2. Hogy vehetek részt?

Gyere el, tarts előadást, vagy hallgasd a többiekét. Készülj fel valamiből és [jelentkezz|Jelentkezés]. Ez nem konferencia, hanem csak egy esti alkalom. Ahogy egy előadás  időtartamában is törekszünk a rövidségre, úgy az egész alkalom se jó, ha elhúzódik. Ezért maximum 2-3 előadásra kerülhet sor egyszerre.

h2. Miben segíthetek

Bármiben. Készíts előadást\! Meséld el olyanoknak, akiket érdekelhet, de esetleg nem hallottak róla\! Ha bármilyen konstruktív ötleted van, akkor írd meg. Ha tudsz olyan céget, aki bármivel szponzorálná az  eseményt akkor szólj.

h2. Kapcsolat

Bármilyen kérdésben írhatsz a jum kukac javaforum pont hu címre.

h2. Hírlevél

Ha szeretnél értesülni minél hamarabb a következő alkalomról, akkor [feliratkozhatsz a hírlevelünkre|http://lists.javaforum.hu/mailman/listinfo/jum-announce]. Az email címekkel nem élünk vissza, és csak az előadások előtt küldünk hírlevelet.

h2. Támogatók

Az eddigi alkalmak helyszínét először az MTA SZTAKI Párhuzamos és Elosztott rendszerek laboratóriuma majd a Sun Microsystems Magyarország biztosította, s jelenleg a SZÁMALK Továbbképzés, amit ezúttal is köszönünk.
{column}
{column:width=30%}
h2. Szavazás

{div:style=width:150px}
{survey-results:surveyId=pFY4vh316anZCQC}
{div}
---
Ha szavazni szeretnél, a [szavazás oldalán megteheted|survey].
{column}
{section}
----
{section}
{column:width=60%}
{calendar:id=JUM}
{column}
{column:width=40%}
{recently-updated}
{column}
{section}
----
{rate}