Előadás talon

Ezen az oldalon tároljuk azokat az előadásokat és témákat, amelyekre kaptunk ígéretet vagy vállalást, de idő hiányában egy későbbi JUM-on használjuk fel.

Embedded Glassfish és JUnit teszt

Az előadás egy EJB3 projekt JUnit teszteléséről szól, amelyhez Embedded Glassfish kerül felhasználásra, a build folyamat során a Maven3 végrehajtja a JUnit teszteket, amelyek elindítanak egy Embedded Glassfish alkalmazásszervert, amelybe "röptébe" telepítődik a tesztelendő EJB bean, mindeközben a kódlefedettséget pedig a Cobertura méri.

JUnit vs TestNG

Az előadás a JUnit és a TestNG közötti főbb különbségeket, előnyöket, illetve hátrányokat részletezi, illetve bemutatja a TestNG tudását.

Confluence plugin fejlesztés és buktatói

Bemutatnám röviden – egy élő példány, hogy mi módon lehet Confluence plugin-t készíteni, milyen problémákkal szembesülhetünk.

Elosztott adattárolás

Hogyan tároljuk adatainkat több adatközpontban biztonságosan úgy, hogy mindig elérhető legyen, és gyorsan ki tudjuk szolgálni az alkalmazásunkat.

Vaadin framework

Hogyan készítsünk Web2.0-s alkalmazást anélkül, hogy egyetlen sor Javascriptet írjunk. A GWT-re épülő Vaadin framework megmutatja.

Portál fejlesztések automatizált integrációja és tesztelése

Elmondom mire jó egyáltalán ez az egész, és hogy hogyan és miből raktam össze a CI és automatizált tesztelő környezetünket.
Igény szerint kaphatnak hangsúlyt az alábbi témák:

Grails REST Service demo

Egy live demo keretei belül bemutatom a Grails beépített REST szolgáltatásairól.

Üres

Üres.