Skip to end of metadata
Go to start of metadata

You are viewing an old version of this page. View the current version.

Compare with Current View Page History

« Previous Version 2 Next »

Szinte a Play (illetve akkoriban Android Market) indulása óta siránkoztak a felhasználók és a fejlesztők, hogy magyarországi piacra szánt Android telefonokkal nem lehetett fizetős alkalmazásokat venni, illetve publikálni. Ebből a két korlátozásból a felhasználói oldalit nagyjából három éve rendezte a Google, így lehetővé vált azon alkalmazások elérése, amelyekért pénzt kért a fejlesztő, de hazai fejlesztő – a (sokszor agresszív) reklámokon kívül – nem tudott pénzt keresni az alkalmazásával. 2011 májusától kezdve szinte havonta röppentek fel "biztos forrásból származó" pletykák, hogy nemsokára már a magyarországi fejlesztők is konkrét eladásokból származó pénzhez juthatnak, de ezek rendre hamisnak bizonyultak, egyszerűen csak fejlesztői whisful thinking manifesztálódott. Mi sem bizonyítja jobban a Google remek titoktartását, hogy minden előzmény nélkül pár perce egy olyan levél érkezett a postaládámba, amelyet már évek óta vártam:

We're writing to let you know that beginning March 12 2014 we will be introducing Google Wallet Merchant registration availability for Google Play Developers in Hungary.

És valóban, Magyarország már azon országok között van, amelyekben lehetőség van arra, hogy a fejlesztő fizetős alkalmazást töltsön fel: https://support.google.com/googleplay/android-developer/table/3539140?hl=en

Kicsit türelmesebbnek kellett volna lennem, és nem nyitni egy angliai Developer Account-ot, megspóroltam volna 25 dollárt... (smile)

 

      
      
Page viewed times
  • No labels
#trackbackRdf ($trackbackUtils.getContentIdentifier($page) $page.title $trackbackUtils.getPingUrl($page))