Skip to end of metadata
Go to start of metadata

...Ed Bott írása szerint a ZDNet portálon.

Mindig meglepődtem, amikor rokonok, ismerősök vagy barátok kértek meg arra, hogy valamit javítsak meg vagy állítsak be a gépükön, hogy miért van ASK toolbar a böngészőjükben... és erre sokszor ők se tudták a választ.

Most megvilágosodtam: az Oracle Java futtató környezettel települ fel... (sad)

Komolyan mondom, az már a szánalmas vergődés kategóriája, hogy ebből a toolbar telepítések után kapott jutalékból kell a Java platformhoz plusz bevételt gyűjteni... javaslom mindenkinek, hogy – ha teheti – akkor ne használja az Oracle Java telepítőt...

      
      
Page viewed times

6 Comments

 1. Anonymous

  Én is kamilláztam egy sort, mikor megláttam :S Az ilyen toolbar -okat reflexből kiszedem.

 2. Anonymous

  Részemről 100 éve leszoktam volna róla, de milyen alternatíva áll rendelkezésre?

 3. Hát, szerintem meg aki nem tud kikapcsolni egy checkbox-ot, aki nem olvassa el a dialógusok szövegeit, és csak bambán nyomkodja a Next gombot, annak hadd legyen ASK toolbar-ja. Zavarni nem fogja. Mostanában háromszor is használtam az Oracle java telepítőjét, oszt mégsincs ASK toolbar-om...

   

  1. Ivan, a helyzet nem ilyen egyszeru. Szol a bongeszo egy komuvesnek vagy 50+ eves, nem informatikai expert arcnak hogy addig nem lesz intenetbankja amig nem updateli, ugyhogy ranyom arra hogy update. Mar itt santit a dolog, szamara annyi tortenik hogy nincs internetbank es van egy uzenet meg egy gomb, mivel angolul nem tud.. Valami file lejon es elindul, tudja hogy a jobbra van az elore (nem kell feltetlenul politikai vonatkozasra gondolni), ugyhogy nyomkodja a next-eket amig el nem jon a megvaltas, a finish, mert kell neki az internetbank. angolul nem tud, informatikailag nem tud. Ha a microsoftot buntetik azert mert belecsomagol valamit az os telepitobe vagy nem teszi kivalaszthatova a bongeszoben a keresomotort sztem az Oracle reszerol sem korrekt az biznisz model. Szamomra a jelenseg is uj, mivel ubuntun tgz-bol masolom a helyere es teszem a path-ba a legfrissebb jdk-t, de nem szimpatikus.. hetvegen megnezem anyoseknal van-e Ask Toolbar (smile)

  2. Auth Gábor AUTHOR

   Ok... nálad egy szoftver telepítésénél mennyi opt-out checkbox az, amennyi után már kényelmetlennek érzed a telepítést? Nálam ugyanis nullánál több már erősen tahóságnak számít, attól függetlenül, hogy milyen szoftvert ajánl.

   Valahogy nem tudom elfogadni azt, hogy ha akarok venni egy porszívót, akkor veszek vele egy hűtőt és egy mosógépet is... mert bár bele lehet írni apró betűvel a szerződésbe, amitől jogilag tiszta lesz a dolog, de attól még tahóság.

 4. Anonymous

  @Kettler Istvan: egyetertek. Akinek ez ujdonsag, az mit nezett az utobbi evekben? (smile)

#trackbackRdf ($trackbackUtils.getContentIdentifier($page) $page.title $trackbackUtils.getPingUrl($page))