Child pages
 • Layout probléma
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Sziasztok,

nem boldogulok egy lajouttal.

A fényképező ikont szeretném JOBB oldalra, az SMS fölé egy vonalba igazítani, de nem megy. Ja és a mérete is összement, akkorának kellene lennie mint az SMS: clientedit.xml

      
      
Page viewed times
#trackbackRdf ($trackbackUtils.getContentIdentifier($page) $page.title $trackbackUtils.getPingUrl($page))
 • No labels

7 Comments

 1. Próbáld pontosan beállítani az android:layout_weight és az android:weightSum használatával, példának megnézheted az alábbit:

  http://svn.javaforum.hu/svn/android/FallDown/tags/FallDown-1.3.32/src/main/res/layout/selectlevel.xml

  1. Anonymous

   azt sem értem, hogy lehet megélni a javaban reference típusú paraméterátadás nélkül?! nincsenek metódus pointerek, tehát a fenti péda gombjait nem tudom egyetlen gomlétrehozó metódussaé megvalósítani, mert nem tudok neki különböző eseménykezelő metódusok pointerét átadni. így sokkal többet kell kódolni, pedig elég lenne átadni egy resource idt és egy eseménykezelő függvénypointert

   1. Ööö... izé... a Java minden paramétert referencia szerint ad át, kivéve a primitív típusokat...

    Létre tudod hozni a gombcsoportot, hogy például listát adsz vissza és általában egy eseménykezelő van, amely minden esemény belépő pontja, vagy inner anonymous class-ként létre tudsz hozni külön-külön eseménykezelő példányokat is.

    Megvan a logikája és működésmódja a Java-nak, ha úgy fejlesztesz benne, ahogy kell, akkor keveset kell kódolni... persze a régi mondás igaz lehet: egy Fortran programozó minden nyelven képes Fortran programot írni... (smile)

    1. igen igazad van, több év c# után csöppentem ide... Arra lenne szükségem amit mondasz, elsajátítani a java "logikáját és működésmódját", +tudod mondani, hogyan? Link, vagy írott könyv esetleg?

      

 2. Anonymous

  még nem sikerült rájönnöm, miért van beljebb a fotó gomb.

  Másik kérdésem is volna: a telefonszám alatti vezérlők bővültek egy [+] gombbal. Az a szándékom, hogy dinamikusan létre lehessen hozni újabb telefonszám mezőt az ő hívó-smsező gombjával.

  Ez kész is lett, létrejön az új sor, benne mező, gombok, király. Egy a bökkenő: hogy érem el ezeket? milyen ID-jük lesz, miután beteszem a contextbe? pl. a hívó gombra akasztott eseménykezelő metódus, mondjuk caller(). honnan szedje, hogy melyik textboxban lévő szám tartozik hozzá? valahogy a gombok valami propertijébe kellene beletenni a hozzá tartozó telefonszám textboxának az idjét, de az micsoda?

   

  1. Ha adsz forráskód részletet, akkor talán sikerül is kideríteni... (smile)

   1. megoldottam, köszi