Skip to end of metadata
Go to start of metadata
Sziasztok!

Próbálnék letölteni pár példakódot a kenai-ról netbeans 6.9.1-re.
Odaig rendben van, hogy bejelentkezek a kenai-ra, kiválasztom a projectet, majd a "Sources - get"-re kattintva elindítom a letöltést. Egy dialog boxban rákérdez még a szerverre, meg hogy hova akarom letölteni, de a letöltés kezdetekor ezt írja:

Mercurial Clone
---------------
ERROR Command failed:
Command: [hg, clone, -v, https://csaboca66:****@hg.kenai.com/hg/javaee-patterns~hg, C:\Documents and Settings\Apa\Dokumentumok\NetBeansProjects\javaee-patterns~hg]
Output: [abort: hg.kenai.com certificate error: certificate is for kenai.com (use --insecure to connect insecurely)]
INFO: End of Clone

Talátam egy blogbejegyzést, ami azt tanácsolja, hogy firefoxban menjek a https://hg.kenai.com-ra, majd az oldal adataiból exportáljam ki a tanúsítványlánc legfelső elemét, és a hgrd.d könyvtárban a Paths.rc-ben a cacerts bejegyzést javítsam át, hogy az előbb exportált fájlra mutasson. Ezt megtettem, de továbbra is fennáll a fenti hiba.

Tudja valaki a megoldást? Nekem az is megfelelne, amit a hibaüzenet tanácsol (use --insecure...), de azt sem tudom, hogy hol kellene beállítani.

Köszi.
Csaboca

      
      
Page viewed times
#trackbackRdf ($trackbackUtils.getContentIdentifier($page) $page.title $trackbackUtils.getPingUrl($page))
 • No labels

3 Comments

 1. Én úgy tudom hogy a kenai.com elesett, volt és nincs többé :))
  Ezt már Auth Gábor is megírta itteni cikkéban:
  http://www.javaforum.hu/javaforum/0/action/news/news/44/action/news.Detail/show/a_kenai_com_elesett
 2. Erről Adam Biennek lehet, hogy más a tapasztalata :-)
  Nem követtem percről-percre az eseményeket, tudtam, hogy lesz valami ilyesmi, de a kenai.com ettől függetlenül működni látszik továbbra is, a bejelentkezés simán ment még tegnap este is, a projektek is fent vannak, és fent említett úriember is a tegnapi blogbejegyzésében is kenai linket adott meg a legújabb példaprogramja helyének. Meg böngészőből simán látom, és tudok navigálni a kenai repositoryjában, ott vannak a források, le is tudnám tölteni őket, csak netbeans alól nem akar lejönni.

  Szóval nekem úgy tűnik, hogy megmaradt a kenai.com. El tudom képzelni, hogy hardver és szoftver szinten gyakorlatilag azonos a java.net-tel, csak esetleg külön zónában fut a kettő, és a domaint megtartották, vagy emberbaráti szeretetből, vagy egyéb okok miatt.

  Ha máshogy nem megy, leszedem egyesével böngészől, vagy tortoisehg-vel, csak ha már van lehetőség, gondoltam kényelmesebb lenne a netbeansszel elintézni.
 3. Kipróbaltam parancssorból a hibaüzenetben javasolt --insecure kapcsolóval. Ezzel szó nélkül letöltötte az egészet.
  Csak nem tudom, hogy a netbeansben hogy lehetne ezt beállítani.