Child pages
 • js alert nyitás servletből
Skip to end of metadata
Go to start of metadata
Sziasztok!

Szeretnék egy js "alert" üzenetet megjeleníteni egy .jsp oldalon, ahová egy servlet a feladat elvégzése után a "sendRedirect"-el visszatér.
Volna erre valamilyen megoldás?
PL
      
      
Page viewed times
#trackbackRdf ($trackbackUtils.getContentIdentifier($page) $page.title $trackbackUtils.getPingUrl($page))
 • No labels

4 Comments

 1. Annyit kell tenned, hogy a szervlet által elkészített HTML válaszba beleteszed a JS forrást, és a böngésző majd elvégzi a munkát. A szervlet ilyen szempontból nem számít, mindegy, hogy a szerver oldalon PHP, JSP, ASP vagy CGI van, a lényeg az, hogy ami HTML tartalmat visszaad, abban legyen benne a szükségs JS forráskód, amit a böngésző végre tud hajtani.
 2. Köszönöm Gábor, ...de,

  ha, mindössze csak elvégzi a dolgát a servlet és nem állít elő html oldalt, hanem visszatér az őt meghívó html oldalra, akkor hogyan küldjem el a js forrást?

  /servlet/
  ...
  public class ...{
  // servlet dolgozik
  ...
  resp.sendRedirect("/küldőoldal.html");
  }

  A küldőoldal.html-ben szeretnék visszatéréskor egy "alert("üzenet");"  üzenetet megjelentetni.
 3. Így sehogy. Azt tudod csinálni, hogy a szervlet visszaad egy HTML tartalmat JS kóddal és az 'alert' becsukására a JS dobja át a másik oldalra. A JS a böngészőben fut, a szervlet pedig a szerveren. Ha hozzá tudsz férni a "/küldőoldal.html" forrásához, akkor ott meg tudod csinálni, hogy egy JS kód figyelje, hogy mi a Referer fejléc, és ha az a szervlet, akkor kiteszi az 'alert' ablakot.
 4. Ez a "js dobja át a másik oldalra", nagyon jó ötlet, köszönöm szépen.
  Mindjárt neki is állok.
  Köszi!