Skip to end of metadata
Go to start of metadata
 Sziasztok!

Még csak próbálkozok ezzel a java ee-s világgal, előre is bocsi ha hülyeséget kérdezek.
Az alap könyvtáros példával kezdtem el, de most találkoztam ezzel az extJS dologgal és támad egy merész ötletem hogy egy szép kis grafikon a kölcsönzött könyvekről milyen jól mutatna és a js kódja nem is bonyolult, viszont nem tudom, hogy hogyan tudnám szerver oldalról feltölteni adatokkal. Illetve olyan lehet-e esetleg egyáltalán csinálni, hogy kattint a grafikonon akkor ne a js function-ja fusson le hanem ugorjon egy másik oldalra?

Előre is köszönöm a válaszokat
Balázs

      
      
Page viewed times
#trackbackRdf ($trackbackUtils.getContentIdentifier($page) $page.title $trackbackUtils.getPingUrl($page))
 • No labels

3 Comments

 1. Szia!

  Az extJS-t ugyan nem ismerem, sajnos, de pl RichFaces-szel, illetve annak az a4j:jsFunction tagje által készített függvénnyel meg tudod oldani, hogy szerveroldali események váltódjanak ki, ha meghívod azt. Az így kapott függvényt bármire használhatod a grafikonodban. Nem tudom, erre gondoltál-e.
 2. Meg tudod csinálni kétféleképpen is ExtJS-sel (a.k.a Sencha) amit kérdezel. Egyik mód, hogy az adatokat belegenerálod a HTML oldalba, de ez a csúnya megoldás. Másik mód, hogy Ajax hívásokat használsz és ezt szerveroldalról kiszolgálod. Az Extjs honlapon van demó ezzel kapcsolatban, de csak Javascript részt - a szerveroldali részét neked kell összehoznod.

  Ha nemcsak saját célra csinálod arra figyelj még, hogy az ExtJS duál licenszes, azaz vagy GPL-ben csinálod azaz nyílttá teszed a forráskódot, vagy fizetsz sokat.
 3.  Köszi a válaszokat!
  Nekem a beágyazás is tökéletesen megfelelt :)

  Mivel csak ismerkedek még itt a dolgokkal úgy, hogy jogi kérdés közelébe se járok XD