Child pages
 • Where is the red játék
Skip to end of metadata
Go to start of metadata
 Helló!

Most kezdtem droidozni, ezt a játékot csináltam:
www.androidzoom.com/android_games/arcade_and_action/where-is-the-red_hzau.html

HTC desire-n és legenden teszteltem, de eléggé meglepődtem hogy kapásból ketten is jelezték kommentbe hogy elszáll náluk az app, a market belső error reportja meg nem jelzett semmi, szóval lővésem sincs mi lehet a baj. Nincs valakinek motorola milestone telefonja, ez volt az eggyik amire azt írták hogy nem fut.

Azt nemértem hogy milestone elvileg 2.0 android, és market filternek 2.1-et adtam meg, szóval elvileg nem is láthatta volna az alkalmazást.
      
      
Page viewed times
#trackbackRdf ($trackbackUtils.getContentIdentifier($page) $page.title $trackbackUtils.getPingUrl($page))
 • No labels

12 Comments

 1.  Hja azt elfelejtettem írni hogy opengl-t használ (gl11 drawTexture), arra gyanaxom hogy az lehet a gond. Szóval akinek van tapasztalata ilyen opengl kompatibilitási probléma téren az írjon ha vanrá(m) egycsöpp ideje. :)

  köszönöm, üdv: butcher
 2. Mi a hiba? A stacktrace sokat segítene... :)
 3. Van HTC Desire munkatársamnak, holnap meg tudom nézni, hogy mit ír a logba... :)
 4. Ő ö lehet nem írtam le elég egyértelműen :)

  Kommentbe jelezett emberke hogy elszáll, a market nem jelzett vissza staktrace-t. 

  Nekem egy desirem meg legendem van azon tökéletesen működik, semilyen szituációba nem tudtam kiakasztani pedig tényleg vagy 3hete tesztelgetem.... 

  Szóval azért kéne valami tipp hogy openGl okozhat-e ilyen eltérést egyik másik készüléknél és hogy lehet ilyenek ellen védekezni, mert jelenleg semmit se találok erre vonatkozólag. Tehát hogy x telefon ezt nem támogatja  vagyazt.... :/
 5. Nem olvastam elég figyelmesen... :)

  Igen, az OpenGL okozhat ilyen eltéréseket, a gyártók másképp implementálják az egyes részeit, így némileg másképp működhet. A FallDown is OpenGL alapú, volt probléma vele néhány esetben, de az inkább programozói probléma volt, mint implementáció probléma.

  Tegyél a programodba szinte mindenhova try-catch blokkot és írasd ki a hibát, vagy nyiss magadnak címezve egy email-t a stacktrace-el, és vagy elküldik, vagy nem.
 6. Aham ja ez lett volna a végső tervem, ha nemtalálok motorola milestone tulajt. De akkor egyenlőre megcsinálom ezt aztán majd meglássuk. Köszi köszi :)
 7. Kérdezek még ha szabad :)

  Én úgy csináltam hogy glSurfaceView-t származtattam, és ott a doDraw-ban rajzolgatom a képkockákat. Tehát nem csinálok semmi külön working thread-et vagy hasonlót hanem ott intézek mindent. Sebességre nincs gond az appal, csak nem tudom hogy ez így szép megoldás-e vagy lehetne okosabban is csinálni. Te hogy oldottad meg?
 8. Én úgy csináltam hogy glSurfaceView-t származtattam, és ott a doDraw-ban rajzolgatom a képkockákat.
  Ahja, én is így csináltam, ez a jó megoldás. Arra figyelj, hogy a 3D View-t tartalmazó Activity-ben az onResume és az onPause esetén hívd meg a GLSurfaceView hasonló metódusait.
 9. Aham ok köszi, asszem az meg van de azért lecsekkolom :]
  Beleépítettem hogy küldjön stacktrace-t de egyenlőre még semmi :/ 
 10.  Na közbe van egy tippem. glGenTexture ugye vissza ad egy int-et ami a textura id-ja ( ő névnek nevezni ). Gondolom te is eltárolod ezeket az id-kat valami tömbbe. Na most a trükk az lehet hogy desiren legenden, ez egy növekvő számsor, így a használt 6 texturámhoz csináltam egy 6méretű tömböt. Az lehetséges hogy másik telefonon ez a genTexture más elven müxik és más számsort ad vissza, tehát nem 1-től egyesével növelve?
 11. Igen, az egy id, ami bármi lehet.
 12. Szeretnék én is Androidon elindulni.
  Tudnál segíteni?
  gabor2008 ku kac citromail.hu

  Köszönöm!
  Gábor