Skip to end of metadata
Go to start of metadata

A mai nap a FallDown3D letöltései meghaladták a 250 ezret:

Ez nem jelent sokat, jól mutat akkor, amikor letöltenék az alkalmazást, de ettől nem kerül előkelőbb pozícióba a listán, ahol jelenleg a 361. helyen van a játékom (a 480 játékból):

A pozícionálás algoritmusát egyébként nem értem tisztán, például megnézem a 358. helyen lévő alkalmazást:

A megjegyzések szerint borzalmas, az értékelése gyenge, a letöltések száma nem haladja meg a 250 ezret, a játékból egyetlen egy verzió került kiadásra tavaly decemberben, az értékelések száma kevesebb, mint négyszáz és az átlaguk 2,2:

A FallDown3D esetén az értékelések jók, a letöltések száma meghaladta a 250 ezret, a játékból rendszeresen adok ki új verziókat, amelyek javítják a felmerülő hibákat, illetve a javasolt fejlesztéseket, az értékelések száma már rég meghaladta a kétezret, az átlaguk 4,1:

Kedves Google, mi alapján került a rangsorban a ZumaAndroid hárommal előrrébb, mint a FallDown3D? Nem arról van szó, hogy a FallDown3D egy nagyszerű játék és a Top10 elején lenne a helye, mert nem annyira jó. De az értékelések szerint sokkal jobb, mint a ZumaAndroid, amely megelőzte a játékomat.

Miért?


Frissítés

Mash megjegyzése okán megnéztem újra, hogy hogy áll a két említett program:

Szóval van igazság abban, hogy függ a heti letöltésektől a pozíció, de a pontos algoritmust gondolom senki nem ismeri... (smile)

      
      
Page viewed times

7 Comments

 1. Anonymous

  "az értékelések száma már rég meghaladta a kétezret, az átlaguk 4,1:"

  Igaz, de szerintem többre gondoltál. :)

 2. Anonymous

  Először is gratulálok a 250k-nyi letöltés átlépéséhez!

  A Google (és az Apple sem) az össz. letöltésszám alapján rangsorolja a játékokat, hanem egy adott időszak (pl. hónap, vagy hét) letöltéseit veszi figyelembe. Ami jogos is, hiszen sokáig behozhatatlan előnybe kerülnél egy mostanában megjelent játékkal szemben. Így valószínűleg csak arról van szó, hogy a Zuma jobban teljesített az adott héten, mint a te játékod.

  Bye!
  Mash

  1. Auth Gábor AUTHOR

   Az adott időszak letöltései is az önbeteljesítő jóslat kategóriába tartozik szerintem, mert ha elől van, akkor többen töltik le, ettől még jobban előretör, és még többen tölti le... engem inkább az zavar, hogy az értékelések nem számítanak nagyobb súlyozással, holott az lenne a lényege, ha már értékelések vannak.

   1. Anonymous

    Az önmagát gerjesztő letöltésszám növekedés jó dolog. De szerintem, amíg nem vagy a top 100-ban, de sokkal inkább a top 50-ben, ne nagyon mérgelődj e miatt, mert ettől lejjebb nem nagyon hiszem, hogy lehetne érezni a hatását!

    A user review meg kétélű fegyver. Ha jók a review-k, akkor persze azt szeretné az ember, hogy jobban beszámítsák a rangsorba. De ha van egy konkurens program mondjuk Kínából, akkor nagyon gyorsan megoldható, hogy sok egy csillagos review-d legyen. Nekünk is **** környékén van most a Fairy Cubes, úgyhogy megértelek. :)

    Gratulálok az új pozícióhoz! Csináltál valamit a játékkal, amitől így megugrott a letöltésszám?

    1. Auth Gábor AUTHOR

     Semmit nem csináltam, eléggé változó, hogy éppen hol tanyázik a ranglistán, pont ez a bajom, hogy kicsit kiszámíthatatlan a pozíció. (smile)

     1. Anonymous

      Hát, ja! :)

      Még annyit, hogy érdemes kipróbálni ezt is, ha még nem ismered:https://market.android.com/details?id=com.ribzy.marketrank

      Bye!
      Mash

 3. Anonymous

  Az előző hozzászólásomhoz még annyit, hogy ne felejtsd el, hogy itthonról a magyar ranking látszik! Ami sokkal fontosabb az öngerjesztő letöltés szempontjából, az az amerikai, hiszen gondolom neked is ez adja a letöltések felét. Pl. itt tudod megnézni a dolgaid alakulását:

  http://androidapptracker.com/App/13403

  Bye!
  Mash

#trackbackRdf ($trackbackUtils.getContentIdentifier($page) $page.title $trackbackUtils.getPingUrl($page))