Skip to end of metadata
Go to start of metadata

...egy lábbal.

  • Te mivel jársz dolgozni?
  • BMV-vel.
  • Nem BMW-vel?
  • Nem, dehogy... buszszal, metróval és villamossal.

Csütörtök reggel munkába menet vettem észre, hogy az autó tükre kicsit furán áll, konkrétan le van törve, mindössze a tükörfűtés és a szervómotor vezetékén lóg, a színre fújt borítása meg a földön fekszik. A parkoló azon részén nincs gyalogos forgalom, illetve parkoló autó se törheti így el a tükröt, szóval a garázda szándékosság feltételezhető.

Munkába menet fel is hívtam a rendőrséget, hogy ilyenkor mi a teendő...

...érdemes a helyi rendőrörsöt felhívni, akik nagyjából tisztában vannak a helyi sajátosságokkal és ismerik a környéket...

...a történtek elbeszélése után 10-15 perc múlva ki is jött két fiatalabb rendőr, akik az otthon maradó feleségem segítségével megnézték a kocsit, majd körbekérdezték a környéken a lehetséges szemtanúkat – kisboltost, zöldségest, közös képviselőt – s ki is derült, hogy már hétfőn le volt törve a tükör, csak nem tudták, hogy kihez tartozik az autó, s egészen csütörtök reggelig takarásban volt a kocsi első része, az ötödik emeletről meg nem látszott a letört tükör... (sad)

Kissé később kijöttek a helyszínelők is, hátha találnak valami nyomot, de amikor kiderült, hogy megfogtam a tükröt...

...ugye természetes reakció, hogy az ember odamegy a kocsihoz és megfogja a lógó tükröt, illetve beteszi a kocsiba a földön heverő műanyag borítást...

...akkor csalódottan tették vissza az ujjlenyomatos eszcájgot, bár a rendőrök véleménye szerint a tükör lábbal történő találkozása okán nem lett volna értékelhető nyom. A helyszínelők jelenléte egy kisebb tömeget vonzott a kocsi köré, akik elkezdték sorolni az utóbbi egy-két hónapban elszenvedett sérelmeiket – a zöldségesnél elloptak egy ládát tele zöldséggel, a fodrásznál a gyerek bringájáról lelopták a világítást, és a többi. Szegény helyszínelők hiába bizonygatták, hogy ezt a rendőröknek kell elmondani, ők nem tudnak ezzel mit kezdeni, más a munkájuk... (smile)

Ami pozitív fejlemény: a lakók körében elindult egy aláírásgyűjtés, hogy az utcánkba is kerüljön térfigyelő kamera, mert ahova került, ott drasztikusan csökkent az ilyen esetek száma.

Az út a szervizbe...

...eléggé élménydús volt, ugyanis vezetéken lógó tükörrel nem volt kedvem a Szentendrei úton az Árpád-hidat érintve a Váci úton közlekedni, így bal kézzel a tükröt tartottam, jobb kézzel meg serényen tekertem a kormányt, közben a kocsi meg váltott, hála az automata váltónak... (smile)

A Toyota Super segítőkész munkatársai az új tükör megrendelésén felül átmenetileg rögzítették a törött tükröt, így nagyobb odafigyeléssel, de azért tudok majd közlekedni a hétvégén... (smile)

Egyébként meg örülhetek annak, hogy nem lopták el... egy kollégának pont a héten lopták el a kocsiját... (sad)

      
      
Page viewed times
#trackbackRdf ($trackbackUtils.getContentIdentifier($page) $page.title $trackbackUtils.getPingUrl($page))