Versions Compared

Key

 • This line was added.
 • This line was removed.
 • Formatting was changed.

Jelenleg úgy néz ki, hogy a tartalom migrálása nem lesz annyira összetett, mint amire számítottam, mivel a Confluence 4.x+ esetén az internal storage format pőre HTML lett, illetve a SOAP API használatával létre tudok hozni oldalakat, a JavaForum2.0 alatti HTML tartalmak – több-kevesebb sikerrel – megfelelően jelennek meg, illetve utólag is megfelelő módon szerkeszthetőek.

Az alábbi SOAP hívással létre tudtam hozni néhány tesztoldalt – elnézést az RSS olvasók olvasóitól... (smile)

Code Block
<soapenv:Envelope xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance" xmlns:xsd="http://www.w3.org/2001/XMLSchema" xmlns:soapenv="http://schemas.xmlsoap.org/soap/envelope/" xmlns:soap="http://soap.rpc.confluence.atlassian.com">
  <soapenv:Header/>
  <soapenv:Body>
   <soap:storePage soapenv:encodingStyle="http://schemas.xmlsoap.org/soap/encoding/">
     <in0 xsi:type="xsd:string">BN79M4hfB</in0>
     <in1 xsi:type="bean:RemotePage" xmlns:bean="http://beans.soap.rpc.confluence.atlassian.com">
      <space xsi:type="xsd:string">JAVAFORUM</space>
      <title xsi:type="xsd:string">Teszt teszt4</title>
      <parentId xsi:type="xsd:long">19365945</parentId>
      <version xsi:type="xsd:int">0</version>
      <content xsi:type="xsd:string"><![CDATA[Nyitottam egy &uacute;j t&eacute;m&aacute;t <a href="http://www.javaforum.hu/javaforum/6/forum/forum/68/showTopic/android_1.android_mysql_adat_lekerdezes_illetve_feltoltes">Android mysql adat lek&eacute;rdez&eacute;s illetve felt&ouml;lt&eacute;s</a>                       c&iacute;men, &iacute;gy val&oacute;ban egy helyen lesznek az ehhez kapcsolatos inform&aacute;ci&oacute;k. &Ouml;sszevontam a 2 try catch-t, de a <ol start="1" class="dp-j"><li><span><span class="keyword">catch</span><span>(Exception&nbsp;e){&nbsp;&nbsp;</span></span></li><li class="alt"><span>&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;Log.e(<span class="string">&quot;log_tag&quot;</span><span>,&nbsp;</span><span class="string">&quot;Error&nbsp;converting&nbsp;result&nbsp;&quot;</span><span>+e.toString());&nbsp;&nbsp;</span></span></li><li><span>&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;}&nbsp; <br /></span></li></ol>catch-r&eacute;szt nem ig&eacute;nyelte, &iacute;gy akkor tal&aacute;n nem baj ha kihagytam. A program fut&aacute;sa egy&eacute;bk&eacute;nt sajnos nem v&aacute;ltozott. A fekete k&eacute;pernyő megmaradt.Ha &eacute;n j&oacute;l eml&eacute;kszem a k&eacute;pernyőre kiiratni egy valami.setText(string)-el szok&aacute;s, de ebben &eacute;n nem l&aacute;tok hasonl&oacute;t.<br /><br />K&ouml;sz&ouml;n&ouml;m a t&eacute;nyleg gyors v&aacute;laszt. :)]]></content>
     </in1>
   </soap:storePage>
  </soapenv:Body>
</soapenv:Envelope>

Természetesen igényel majd némi utómunkát a létrehozott oldal, mivel a SOAP interfész a WebService hívással aktuálisan belépett felhasználó nevében hozza létre a témát. Ezek után a Confluence adatbázisában mindenképp kell majd turkálni, a SOAP válaszban visszakapott azonosítóval néhány táblában át kell írni az adott tartalom létrehozási idejét (creationdate), illetve az eredeti létrehozót (creation), így az eredeti tartalom az eredeti időpont szerint látszik majd a Confluence felületén.

Ami problémát okoz, azok (főleg a híreknél) a beágyazott képek, amelyeket a JavaForum2.0 tárol, illetve a fórumot tekintve – az FCKEditor nehézkes használata okán – az elrontott hozzászólások, amelyeket vagy javítok kézzel, vagy maradnak hibásan, de a fórum tartalmának és struktúrájának átrostálását egyébként is tervbe vettem, mivel a hozzászólások és kérdések nagy része 10 főbb témát érint, ezek alatt pedig néhol 200-250 téma van létrehozva eléggé vegyes minőségben. Néhány meglévő téma meg fog szűnni, a tartalom pedig be fog olvadni egy meglévő témába, a nagyobb forgalmú témák viszont osztódni fognak – legfőképp érintett a Kezdő című téma, amely közel 3000 üzenetnél jár.

A hétvégén egy kisebb témát megpróbálok átmigrálni a Confluence-ben lévő fórumba, ezzel kiderül, hogy mekkora munka lesz a teljes tartalom átmásolása, de ha megvan a script, akkor már könnyedén szinkronban tudom tartani a két portált, s normális körülmények között tudok rendet tenni a hasznos és haszontalan témákat tekintve, majd idővel a régi portál kéréseit át tudom irányítani az új tartalmak felé.

Vélemény, ötlet vagy javaslat?