Child pages
  • JUM1001

Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.

Java User Meetings 2010-01-20

Tamás Viktor - Scala kedvcsináló

A Scala egy általános célú programnyelv, amely integrálja az objektum orientált és a funkcionális nyelvek tulajdonságait. Nem mellékes a Java-val való bytekód szintű kompatibilitás, ami lehetőséget nyújt a meglévő Java alkalmazásokkal és könyvtárakkal való együttműködésre. Az előadás gyakorlatias lesz sok példakóddal és az Eclipse Scala pluginjének bemutatásával.

JUM13-Tamas-Viktor-Scala-kedvcsinalo.zip
Ustream felvétel

Verhás Péter - Velocitoro maven plugin

Statikus web lapok karbantartásához lehet mindenféle WYSIWYG eszközöket használni, de ízlésem szerint a legjobb a vi-jal html-ben szerkesztett oldal. Viszont egy web struktúránál sok olyan részlet van, ami ismétlődik igen sok lapon, és ezeket kézzel karbantartani minden olyan lapon ahol előfordulnak drága (sok munka). Ehelyett makrókat kellene használni, és ezeket hivatkozni az egyes oldalakon.

A Velocitoro egy olyan Maven plugin, amelyikkel web oldalakat lehet így karbantartani. A makró nyelv a velocity, amelyiket ki lehet egészíteni akár Groovy scriptekkel is.

Az előadásban szerepelni fog a

  • Velocitoro működés
  • hogyan kell Maven plugin-t írni, összehasonlítva az ANT task írással (gyakorlatilag az egyik kutya, a másik eb)
  • minta makrók és Groovy scriptek bemutatása a verhas.com oldalak forrásából
  • rövid könnyes nosztalgia és visszatekintés a több, mint 10 éve létező, és ezt a feladatot ellátó Perl-ben írt Jamal-ra

Ustream felvétel
Prezi

Auth Gábor - JBossESB

JUM13-Auth-Gabor-JBossESB.pdf
Ustream felvétel

Időpont

Az esemény 2010. január 20-án lesz 18 órától.

Helyszín

Az előadások helyszíne a SZÁMALK, cím: 1119 Budapest, Mérnök u. 39. Megközelíthető a városközpont felől a 7E és 173E buszokkal. A Kelenföld városközpontig kell utazni, onnan 2 perc séta a Mérnök utca irányában).
FONTOS! A terem kiválasztása miatt valamint amiatt, hogy a portán le kell adni a résztvevők nevét, szükséges az előzetes regisztráció itt. Emiatt a a jelentkezési határidő 2010. január 17. 23:59. Wifi van a teremben.

Online közvetítés

Előzetes tervek szerint az előadások a weben is követhetőek lesznek a következő címen. Mi mindent megteszünk, de a technika ördöge bármikor közbeszólhat. Egyszerű eszközökkel próbálkozunk, egy notebook és egy web kamera. Emiatt lehetnek problémák a kép és hangminőséggel egyaránt. Az infrastruktúrát a USTREAM biztosítja. Az előadásokat rögzíteni fogjuk, így később is lejátszhatóak lesznek. Aki ennél profibb eszközökkel tudna minket támogatni, megköszönnénk (kamera, mikrofon).

Egyéb tudnivalók

Moderátor: Tamás Viktor.

Viewtracker