Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Kaptam egy remek levelet, ahol is tájékoztattak arról a fenomenális tényről, hogy egyik portál oldalamat indexelték és kereshetővé tették egy vállalkozói kereső portálon. Magyarázat képpen leírták, hogy miért is került az oldal felvételre a remek gyűjteményükbe:

Portálunkon több olyan felhasználói sikertelen keresés is volt, amelyre nem, vagy csak kevés találat született. Ezekből a keresésekből kapott kulcsszavakat keresőrobotunk összehasonlította az Ön weboldalának tartalmával és így bekerülhetett a keresőnkbe.

Az elmélet tökéletes, valamilyen oknál fogva odamegy a felhasználó erre a gyűjteményes oldalra, és keresést indít például pneumatikus fék témakörben. Ha nincs a gyűjteményben pneumatikus fékkel foglalkozó cég, akkor feljegyzik, és keresnek a Google segedelmével egy ilyen céget, majd felveszik a weboldalát a gyűjteménybe – s ha egy másik felhasználó érdeklődését ismét a pneumatikus fék elégítené ki, akkor tudnak mutatni ilyen céget.

Kis szépséghiba...

Weboldaláról a következő adatokat jelenítjük meg:
Címe: The requested page is not found
Webcíme: http://enaplo.hu
Kulcsszavai: error page
Leírása: The requested page is not found

Nyilván csak úgy történhetett, hogy valaki rákeresett az error page kifejezésre a cég gyűjtőoldalán, s ők lelkiismeretesen kerestek pár olyan céges oldalt, amelynek a fő tevékenységi köre az error page... arra gondolni se merek, hogy egyszerűen csak benyalták az oldal címét és a kulcsszavakat, hogy spam-et küldhessenek magukról az összes info@cégneve.hu címre:

Milyen szolgáltatásokat kapok ezáltal? Egyelőre csak a portálunkon történő keresésekkor jelenik meg weboldala a találati listában. A jövőben több plusz szolgáltatás is várható. Ha a mobil verizónkban és a facebook oldalunk találati listáin is szerepelni szeretne a kulcsszavaira, illetve a meg szeretné kapni a csoportos árajánlatkéréseket, akkor a ******.eu tagjának kell lennie.

Egyre furmányosabbak a spamküldők...

      
      
Page viewed times
  • No labels
#trackbackRdf ($trackbackUtils.getContentIdentifier($page) $page.title $trackbackUtils.getPingUrl($page))