Skip to end of metadata
Go to start of metadata

A nagy sikerű FreeBSD a szerveremen mintájára ledokumentálom egy Linux alapú szerver konfigurációját, kisebb részben az érdeklődők, nagyobb részben a magam számára.

Az eddigiektől eltérően ez a szerver egy VPS, amelyet az integrity.hu szolgáltat. A szerver operációs rendszereként CentOS 6 lett a befutó, ugyanis sok olyan technológiát kezdtem az utóbbi időben használni, amelynek FreeBSD alatti támogatása csak nehézkesen oldható meg (Java, Android SDK, Atlassian termékekhez kiegészítők, stb.), s a CentOS – mint RHEL replika – széleskörűen támogatott Linux variáns:

# uname -a
Linux 2619 2.6.32-220.17.1.el6.x86_64 #1 SMP Wed May 16 00:01:37 BST 2012 x86_64 x86_64 x86_64 GNU/Linux
# cat /etc/redhat-release 
CentOS release 6.2 (Final)

Miért váltok?

Gondolom az bejegyzés elején felmerült a kérdés, hogy miért akarok váltani egy fizikai szerverről egy virtuális szerverre, röviden: lásd fentebb a grafikonokat a Rövid benchmark oldalon.

Bővebben: a meglévő fizikai hardver – bár stabil és strapabíró – sajnos elavult, lassú, továbbá nehezen és drágán bővíthető. A virtuális gép mögött általában egy kurrens hardver van (a E5645 az ugye hat magos Xeon 2.4GHz!), az erőforrásokkal pedig szabadon tudok variálni, akkor bővítek, amikor arra igény(em) van. Nem láttam értelmét cserélni vagy bővíteni a meglévő hardvert, mert szerver kivitel esetén 300-400e forint simán elmegy egy átlagos gépre, amely alapkiépítésben is bőven felette van az igényeimnek, ugyanakkor egy szolgáltatóhoz betett szerver esetén a hosting díj is felette van a 20 ezer forintnak...

Gépház blog

Blog stream

Create a blog post to share news and announcements with your team and company.

Tartalomjegyzék

ToDo lista

      
      
Page viewed times
#trackbackRdf ($trackbackUtils.getContentIdentifier($page) $page.title $trackbackUtils.getPingUrl($page))
  • No labels