Child pages
 • in-App Billing integration
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Egyszerű módja a billing beéptísésének, hogyan?

 

      
      
Page viewed times
#trackbackRdf ($trackbackUtils.getContentIdentifier($page) $page.title $trackbackUtils.getPingUrl($page))
 • No labels

8 Comments

 1. Üdv!

  Mondhatni kezdő vagyok android fejlesztésben. Meglévő applikációmba szeretném integrálni az in-app billinget-et de sehogy se akar működni és nem tudom mit csinálok rosszul.

  A developer site-on lévő dungeons példa remekül lefut. A sword_001-es tételt meg is tudom vásárolni (bár a példa applikáció újraindításánál nem látom felsorolva az Ownd- items között).

  Viszont ha mondjuk ezt a sword_001-et megváltoztatom pl: full_version-re és ezzel az ID-vel hozok létre a developer console site-on egy megvásárolható tételt akkor egyszerűen nem látja.

  Van, hogy az android.test.purchase vásárlásra a visszajelzés Signature failed pedig helyes a public key az app-ban.

  Találtam a neten a blundell weblap alatt egy egyszerűsített változtatot ami kifejezetten a full version (egy tételes) vásárlásra van kiheygyezve. Mégis a problémám ott is jelen van. Annyira belebonyolódtam már, hogy nem tudom mit tegyek. Esetleg tud valaki valamilyen jó megoldást, esetleg útmutatást vagy példaprogram segítséget? Köszönöm.

 2. Üdv! Megoldottam. A probléma az volt, hogy el kellett telnie egy bizonyos időnek ahhoz, hogy a megvásárlásra publikált tétel aktivizálódjon minden google serveren. Hogy ez mennyi idő nem tudom, annyi biztos, hogy 16 óra elég volt neki. Vélhetően 1 órán belül ennek teljesülnie kellene.

  Megjegyzem, ha valaki szintén kezdő lenne a témában, fontos, hogy az applikációt nem kell publikálni, ellenben a hozzáadott eladásra szánt tételeket igen! Így lehetséges tesztelni a háttérben.

  1. Esetleg nincs kedved erről egy rövid cikket írni? (smile)

   1. Olyan képes-mesés illussztrációsat?

    1. Ahogy gondolod, röviden is jó, hogy ha valaki ilyet akar, merre induljon, linkek gyűjteménye, bármi... (smile)

      

     Átemeltem a In-App Billing oldalra.

 3. Hozzá tenném, hogy szerintem csak eladásra szánt appokat is meg lehet valósítani, ha van Google Merchant account-ja valakinek. Tehát a sokat emlegetett "úgy tudom nem lehet Magyarországon eladásra létrehozni appot" megvalósítható persze sajnos nem Magyarországi bankszámlával és címmel.

  Ha valakinek pedig van lehetősége, akkor a fentiek tükrében ne felejtse el a végleges app publikálást (smile)

 4. Ja és ha valaki a Dungeons példát szeretné megvalósítani, ajánlom figyelmébe az alábbi oldalt, ahol bemutatják, hol a bug a hivatalson fejlesztői oldalon fellelhető példaprogramban:

  http://dimitar.me/a-small-bug-in-the-android-in-app-billing-demo-app-causes-item-not-found/

 5. Ja és levonta a Google a vásárlásom, szóval óvatosan vele, lehetőség szerin a legalacsonyabb USD-re állítsátok ami kb 1.35 dollár.

  Hogy a test account beállítástól függetlenül miért nem működött nem tudom.