Child pages
  • JUM1009
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Java User Meetings 2010-09-15

Csutorás Zoltán - Scrum: alapelvek és konkrétumok

A Scrum népszerűsége miatt egyre többen próbálkoznak a módszerrel, vegyes sikerrel. Az előadás azoknak szól, akik hallottak már a Scrum-ról, esetleg próbálták is, vagy gondolkodnak a bevezetésén. A prezentáció egy kicsit a felszín alá kíván betekintést nyújtani. Röviden szó lesz az agilis fejlesztés mögött meghúzódó alapelvekről és ennek tükrében mutatja be a Scrum eszközrendszerét és a leggyakrabban elkövetett hibákat.

Prezentáció

Balogh Zsolt - Liferay IDE

A Liferay IDE segítségével a Liferay portálhoz lehet gyorsan, egyszerűen portletet, témát és kiegészítést készíteni. Az IDE egy Eclipse plugin, amelyet a Marketplace-ből lehet feltelepíteni. A pluginekhez szükséges konfigurációs fájlokat varázsló hozza létre és a Java osztályokat is előkészíti a fejlesztéshez, így elkerülhetővé válnak az elírások, a pontos hivatkozás nevek keresése és a sok copy & paste. A fejlesztés során az elkészített pluginek automatikusan deployolódnak így azok azonnal tesztelhetőek is.

Az előadás célja az IDE bemutatása néhány élő demo segítségével.

JUM16-Balogh_Zsolt_Liferay_IDE.pdf

További linkek a témával kapcsolatban:
Liferay IDE wiki
Liferay IDE 1.1 bejelentése
Liferay IDE 1.0 preview bemutatása hasznos videókkal

Időpont

Az esemény 2010. szeptember 15-én lesz 18 órától.

Helyszín

Az előadások helyszíne a SZÁMALK, cím: 1119 Budapest, Mérnök u. 39. Megközelíthető a városközpont felől a 7E és 173E buszokkal. A Kelenföld városközpontig kell utazni, onnan 2 perc séta a Mérnök utca irányában).
FONTOS! A terem kiválasztása miatt valamint amiatt, hogy a portán le kell adni a résztvevők nevét, szükséges az előzetes regisztráció itt. Emiatt a a jelentkezési határidő 2010. szeptember 13. 23:59. Wifi van a teremben.

Online közvetítés

Nem tervezzük, később gondoljuk kitenni a videókat.

Egyéb tudnivalók

Moderátor: Tamás Viktor

      
      
Page viewed times
#trackbackRdf ($trackbackUtils.getContentIdentifier($page) $page.title $trackbackUtils.getPingUrl($page))