Blog

Blog from December, 2012

So, what do you think about the Mayan prophecy? Are we all doomed and the world ends tomorrow?

While we all wait in anticipation, here’s something else that may interest you.

Starting now and only in the next 24 hours until Friday, December 21, 2012, 5:11 am CST (GMT-6), most JetBrains products are available with an unprecedented discount of 75%. …Yes you read correctly, 75% off new personal licenses AND upgrades!

We don’t know about the world, but the offer willend tomorrow. So get it today!

If we still meet the day after tomorrow, then
Happy Holidays, everyone!

Best,
The JetBrains Team

Egyre inkább foglalkoztat minket programozókat a különféle szerverek elérése programozása. Az úgynevezett felhő programozás kezd napi renden lenni, minden a felhőben és semmi a gépemen. (smile) Például a google azt is megengedi hogy projekteket tároljunk a szerverén(https://code.google.com/hosting/)

Feltevődik tehát a kérdés, a mobil telefonok is ilyen irányba haladnak? Nos, könnyen el lehet képzelni, hogy ne csak lokális adatbázissal dolgozzon egy mobil applikáció(Sqlite), de adatbázis szerverek is elérhetőek legyenek. Mint tudjuk a java-ban, sok mindennel meg lehet szólítani egy adatbázist, szerver oldali programozás esetén. Ilyenek pl. a szervletek, webservice, jsp, stb...Ez  mind rendben van, de nézzük meg, hogyan szólíthatok meg egy kliens oldali mobil applikációból egy java szervletet, most a Codename One (java) technológia segítségével: http://lehelsipos.blogspot.hu/