Blog

Blog from September, 2012

Az ingyenes webinar 2012. szeptember 27. 15.00 órától tekinthető meg.

Kódolni, programozni sokféleképpen lehet, de sajnos sokszor elfeledkezünk a biztonságról. A hacker társadalom a legtöbbször a rosszul megírt alkalmazásokon, réseken keresztül könnyűszerrel juthat bizalmas értékes adatokhoz vagy okozhat kárt rendszerünkben.

  • Tudtad, hogy a támadások 90%-a olyan jól ismert sérülékenységet használ ki, melyek legalább 6 hónapja már publikálásra kerültek?
  • Tudtad, hogy 1000 dollárért 1000 gépes botnetet, 24 órás DDOS támadást vagy akár 10 millió spam célú e-mail címet vásárolhat?
  • Tudtad, hogy a Conficker botnet több mint 10 millió fertőzött zombi számítógépe akár 10 milliárd e-mailt üzenetet is képes kiküldeni a spamlistákra?

Legyen szó piaci szoftverről vagy vállalatok belső szoftverfejlesztéseiről, a biztonságos kódolás, a biztonsági fenyegetések és rések minimalizálása tehát minden esetben kulcsfontosságú.

A Search-Lab céggel közös szervezésben 2012 őszétől biztonságos programozás tanfolyamokat indít a Training360, és ennek beharangozójaként szeptember 27-én, 15.00 órától ingyenes webinart tartanak.

Előadó: Jeges Ernő (IT biztonsági kutatómérnök, fejlesztő, Secure Coding tréner)

Az online előadás során áttekintést nyújtanak a biztonságos programozás problémáiról és fortélyairól, és érzékeltetik a kockázatokat, amelyeket az egyes biztonsági hibák hordoznak. Röviden ismertetik a biztonságos programozással kapcsolatos alapfogalmakat, majd betekintést nyújtanak a hackerek tipikus támadási technikáiba, bemutatva a web alkalmazások, valamint a .NET és a Java platformok néhány legérdekesebb és legveszélyesebb sérülékenységét.

További információk és regisztráció

Liferay Roadshow

Szeptember 26-án egy érdekesnek ígérkező bemutatót láthatunk majd a Liferay és a Webtown Informatika Kft. által közösen szervezett eseményén, amelyen a fő téma a Liferay Portal 6.1 és az Endoc nagyvállalati dokumentumkezelő modulja lesz, de a szervezők örömmel válaszolnak egyéb Liferay megoldásokkal kapcsolatos kérdésekre is.

A rendezvény helyszíne és időpontja:

Liferay & Webtown Informatika Kft. Roadshow
2012. szeptember 26.
14:00 - 17:00 óra
Danubius Health Spa Resort Margitsziget
Margitsziget
1138 Budapest, Hungary

Regisztráció: http://discover.liferay.com/LP=105

Java 7 kódminőség

A múlt hét slágere volt a Java 7 biztonsági probléma, s ugyan a hírek elcsendesedtek, de a probléma megmaradt... a hibák kapcsán érdemes megnézni a Sonar elemzést a friss Java 7 forráskódokra, illetve kicsit a múltba nézni:

http://nemo.sonarsource.org/dashboard/index/371518?did=1

 

A 2012-es Magyarországi Webkonferencia hivatalos Facebook oldalán a JavaForum.hu korábbi motorjáról a Liferay-ről fut egy aktuális szavazás. Aki még nem csatlakozott/ szavazott az megteteti itt.