Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Egy mondatban összefoglalva: a JTreeMap a fa struktúrák különböző értékeinek súlyozás alaján történő grafikus reprezentációja.
Noha vannak még grafikai és működésbeli hiányosságok, a projekt sokszor jól jöhet, ahol alapvetően fában ábrázolunk adatokat és a fa egyes elemei által az összességhez képest elfoglalt helyre vagyunk kíváncsiak. Legjobb példa erre, ha meg kell keresnünk: egy fájlrendszeren melyik könyvtárunk az, amelyik jelentős területet elhasznál. Például a KDirStat program által mutatott foglaltsági térkép nagyon szépen mutatja, hogy melyik könyvtárban tartjuk a pornóismeretterjesztő-videókat.

Bár az említett program nem Java alapú, kiválóan mutatja, hogy a JTreeMap mire jó, illetve a grafikai kivitelezésre is ad egy támpontot, hiszen a JTreeMap egyelőre eléggé szegényes kinézettel rendelkezik.

Széljegyzetként érdemes megemlíteni, hogy a JTreeMap ékes példája annak, miképp tudnak kereskedelmi szoftvergyártók nyílt forrású programokat vagy komponenseket készíteni. A JTreeMap ugyanis az ObjectLab mellék terméke, egy fizetős projekt elkészítéséhez volt rá szükségük, és egyszerűen nyílt forrásúvá tették, hogy a közösség is gazdagodhasson, illetve a JTreeMap fejlesztésével jobbá válhasson a komponens.

      
      
Page viewed times
#trackbackRdf ($trackbackUtils.getContentIdentifier($page) $page.title $trackbackUtils.getPingUrl($page))