Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Az AJAX keretrendszer lényege, hogy nem kell az egész weboldalt újratölteni változás esetén, csak azt a részt, ami változott. Ez a metódus eléggé kicsontosodott, kevés mócsingot kell már lenyesni róla. Bármilyen igénye van a felhasználónak, a böngészőben csak az a rész fog újratöltődni és megváltoztni, ami szükséges. A technológia hiányossága a szerver által kezdeményezett adatok továbbítása a felhasználó gépére, erre nincs szép megoldás, az alábbi három lehetőség közül tudunk válaszani:

  • Polling, amikor a kliens böngészője rendszeres időközönként megkérdezi a szervert, hogy történt-e valami lényeges. A módszer hátránya, hogy nehéz meghatározni egy olyan időintervallumot, ami még nem terheli a szerver erőforrásait, és a felhasználó is időben értesül az eseményekről.
  • Comet, amikor a kliens böngészője által nyitott kapcsolatot a szerver várakoztatja, amíg közölnivalója nem keletkezik. A módszer azonnali eseményközlésre alkalmas, viszont a sok egyidejű nyitott kapcsolatra fel kell készíteni a szervert.
  • Piggyback, amikor a szerver a kliens bármilyen kérésére adott válaszában az összes függő választ belezsúfolja, és majd a kliens oldal kiválogatja, melyiket melyik modulja kapta.

A DWR projekt abban segít, hogy a Java programozók elől elrejti a JavaScript hátteret, elegendő azzal foglalkoznunk, ami a dolgunk: Java nyelven programozni.

A java.net oldalán egy cikket találhatunk, amely egy Java Chat alkalmazáson mutatja be a DWR használatát.

      
      
Page viewed times
#trackbackRdf ($trackbackUtils.getContentIdentifier($page) $page.title $trackbackUtils.getPingUrl($page))